Για διάλυση της ψεύτικης αισιοδοξίας γύρω από την πορεία της χώρας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος και θα πρέπει να «κάτσει στην άκρη, στον πάγκο».

«Τόσο η έκθεση, όσο και οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Να διαλύσουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία γύρω από την πορεία της χώρας. Επιβεβαιώνουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει από την αρχή. Ότι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει σαν στόχο να ορθοποδήσει η χώρα, αλλά κυρίως να επιφέρει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και βέβαια να αποτελέσει μακρινό παρελθόν αυτό που είχαμε ονομάσει κοινωνικό κράτος σε ευρωπαϊκό χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αρνητικός όσον αφορά την χάραξη εθνικής στρατηγικής για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όπως έχε ζητήσει ο πρωθυπουργός. «Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να φέρει σε πέρας μια διαπραγμάτευση. Η μόνη θετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης είναι να καθίσει στην άκρη, στον πάγκο, αυτό θα αποτελεί μία αυτοκριτική στάση στα γεγονότα στο τι έπραξε το μόνο ωφέλιμο».

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Για το θέμα αυτό πράγματι επιβάλλεται να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να αντιστοιχούν στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Αυτοί πλέον, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έχουν ανατραπεί. Η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια άνευ αρχών να συγκροτηθεί μία πλαστή προεδρικό πλειοψηφία απλά και μόνο για να παραταθεί ο βίος της».