Δριμεία επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε σήμερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας ότι «επανειλημμένως δημιούργησε προβλήματα με τις δηλώσεις του, το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ έχει κλείσει ανεπιστρεπτί».

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στη δήλωσή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι «εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι απαραίτητη», έβαλλε κατά του Σόιμπλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για «νέα ατυχή δήλωση από τον κ. Σόιμπλε», ενώ τόνισε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε» και παρέπεμψε στην κατρηγορηματική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. «Το ΥΠΟΙΚ λεει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό έως το 2015, ως πολίτης δεν μπορεί παρά να λάβω υπόψη την κατηγορηματική δήλωση του ΥΠΟΙΚ που ήταν σαφής αποτελεσματική και ολιγόλογα ευθύβολη» σημείωσε ο ευρωβουλευτής.

«Προσπαθεί να ελέγξει εξελίξεις που δεν θα επιθυμούσε σύμφωνα με τη γερμανική λογική. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για ελαφρύνσεις, αλλά προσπαθεί ο Σόιμπλε να προλάβει εξελίξεις» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.