Για το νομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα, τα φάρμακα και το γάλα μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Καλαντζής.

«Εγώ θα παλέψω για ό,τι θεωρώ ότι είναι καλύτερο για τους φαρμακοποιούς. Αν, όμως, θεωρώ ότι με θίγει προσωπικά και δεν το αντέχω, παραιτούμαι. Είμαι σαφής. Αν φτάσω σε ένα σημείο να νομίζω ότι δεν είναι ηθικό να ψηφίσω κάτι την Κυριακή, παραιτούμαι», σημείωσε στον ΒΗΜΑ FM.

«Αν περάσουν όλα αυτά τα μέτρα, η ζωή του φαρμακοποιού θα είναι πάρα πολύ δύσκολη – για να μην πω αδύνατη. Δεν θα μιλήσω συντεχνιακά, ως βουλευτής-φαρμακοποιός, αλλά ως πολιτικός, ο οποίος έχει την υποχρέωση να υποστηρίζει όχι μόνο την τάξη του, αλλά όλες τις τάξεις των Ελλήνων που πιστεύουν ότι θίγονται. Όταν ορκίζομαι βουλευτής – και το έχω κάνει οκτώ φορές, επί 21 χρόνια βουλευτής – ορκίζομαι πρώτα ως βουλευτής της πατρίδας μας, μετά του τόπου μας ως εκπρόσωποι των πολιτών που μας ψηφίζουν και μας τιμούν με την ψήφο τους και μετά του κόμματός μας», επισήμανε.

«Αλλά να ρίξω κυβέρνηση ή να σκεφθεί κάποιος να ρίξει κυβέρνηση γιατί θεωρεί ότι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των φαρμακοποιών ή των γαλακτοπαραγωγών το λιγότερο δεν είναι σωστό», τόνισε.

«Μέχρι τελευταία στιγμή πρέπει να αγωνιστούμε για να πείσουμε την κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματα των γαλακτοπαραγωγών ή των φαρμακοποιών. Αν δεν το καταφέρουμε, είτε παραιτούμαστε, επειδή θεωρούμε ότι είναι μείζον θέμα, είτε ψηφίζουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαντζής.

«Εάν είναι χωριστό άρθρο, δεν θα το ψηφίσω. Εάν είναι ένα άρθρο, θα το ψηφίσω. Ή θα παραιτηθώ. Θα το παλέψω αν είναι διαφορετικό και αν δεν υπάρχει πρόβλημα για την κυβέρνηση, γιατί να το ψηφίσω;», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.