Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Θα κλείνουν τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια στην Αττική – Πλαφόν στις συγκεντρώσεις

Ισχυρή σύσταση για μάσκες σε όσους επιστρέφουν από διακοπές - Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά


ΕΛΛΑΔΑ
15:40
14/08/2020
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Θα κλείνουν τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια στην Αττική - Πλαφόν στις συγκεντρώσεις
112
loading

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, την ώρα που η χώρα μετράει 222 νεκρούς, αναγκάζει την κυβέρνηση για νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (14/8) ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αφορούν τη μείωση του ορίου ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις από 100 σε 50 για όλες τις συναθροίσεις πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.).

Από τη Δευτέρα 17 Αυγούστους έως τις 24 Αυγούστου από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί θα κλείνουν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στην Αττική, στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα.

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου»  και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.) Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Προκειμένου να περιοριστεί η διαφαινόμενη διασπορά της πανδημίας, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 06:00:

1. Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

2. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα, έως τις 24 Αυγούστου.

Άρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύει τόσο ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, ανήκουν:
- η  Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
- οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

3. Εφαρμογή ειδικών μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο, Σάββατο 15 Αυγούστου στις 06:00 έως και τις 24 Αυγούστου, ήτοι:
- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
- ενώ ισχύουν και οι περιορισμοί των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών.

4. Παράταση έως τις 24 Αυγούστου των επιπρόσθετων μέτρων που ισχύουν στον Πόρο, με μόνη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων μεταφέρεται τα μεσάνυχτα, δηλαδή στις 24:00 αντί για τις 23:00 που ίσχυε ως σήμερα.
Οι πρώτες ενδείξεις ναι μεν δείχνουν μικρή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στον Πόρο, επειδή όμως χρειάζονται 2 εβδομάδες για να για να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, για αυτό και αποφασίστηκε η παράτασή τους. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κατοίκους του Πόρου για τη συνεργασία τους, για την υπομονή, αλλά και την επιμονή τους. Αν συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, το όμορφο νησί του Πόρου θα επανέλθει πολύ γρήγορα στην κανονικότητά του.

5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

6. Όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτοί που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορωνοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.

7. Τέλος, τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου και έως 31 Αυγούστου.

Οι συστάσεις Χαρδαλιά: Φοράμε μάσκες παντού, μετά τις διακοπές

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε και σε συστάσεις για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊο.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «η χρήση μάσκας συστήνεται για κάθε χώρο που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου. Θα σταλούν μηνύματα από το 112 σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο».

Ταυτόχρονα υπήρξε και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ειδικά με μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Επιστρέφοντας από τις διακοπές, φοράμε μάσκες παντού».

Αυτό που επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ότι «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, θα κρίνουν την πορεία και την έκβαση των πραγμάτων στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Για να μην χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα είναι ολέθρια για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειές μας».

Τι ισχύει για τον Δεκαπενταύγουστο και τα μέτρα στους ναού

«Φέτος και αυτή ή μέρα θα είναι διαφορετική. Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωση του» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν.

Συγκεκριμένα:

 • Ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.
 • Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπου μπορεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα και έκανε έκκληση προς όλους, αλλά ιδιαίτερα στους νέους να δείξουν πειθαρχία, για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πιο έντονα μέτρα, που θα είναι καταστροφικά για την οικονομία μας.

Έκκληση Μητσοτάκη στους νέους

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος προήδρευσε σήμερα το πρωί σε τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου, απηύθυνε μήνυμα προς τους νέους.

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα κάνουμε στη συνέχεια μια συζήτηση, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μια σειρά μέτρων τα οποία θα συμφωνήσουμε στη σημερινή μας τηλεδιάσκεψη. Εγώ θέλω να σταθώ σε μια πτυχή η οποία με προβληματίζει ιδιαίτερα, και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε σήμερα ενδείξεις για διασπορά του ιού σε μία σειρά από τουριστικούς προορισμούς.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η διασπορά αυτή του ιού αφορά πολύ νεότερες ηλικίες. Και γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι άνθρωποι αυτοί τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τους τουριστικούς προορισμούς στους μόνιμους τόπους κατοικίας τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να αναληφθεί από τους ίδιους η ευθύνη να προστατέψουν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως τους αγαπημένους τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Κατά συνέπεια, η σύσταση θα είναι πάρα πολύ αυστηρή. Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι. Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο.

Θα υπάρχει αντίστοιχη προσπάθεια από την κυβέρνηση μέσα από κάποια σποτ τα οποία θα προετοιμαστούν, να τονίσουμε ακριβώς αυτό το ζήτημα, αλλά πέρα των συμπληρωματικών μέτρων που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να σταθούμε στη σημασία της ατομικής ευθύνης.

Δεν γίνεται να έχουμε έναν αστυνομικό και έναν λιμενικό δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας. Βεβαίως υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Βεβαίως υπάρχουν κυρώσεις. Αλλά αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουμε εν τη γενέσει του αυτό το δεύτερο κύμα -το οποίο φαίνεται να εκδηλώνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου- και να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις, πρέπει τώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Εμείς ως πολιτεία θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε πολύ οργανωμένα, όπως το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, ακούγοντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών και μη διστάζοντας να παίρνουμε μέτρα και νωρίτερα παρά αργότερα.

Αλλά, ειδικά, θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας.

Επομένως, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω αυτή την έκκληση, ειδικά στα νέα παιδιά, ώστε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα από αυτά που θέλουμε, τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις».

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Διοικητής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

112
σχόλια
 1. avatar Γεροτσολιας

  Ελληνες, μην απορειτε γιατι πληθαινουν τα κρουσματα κορωνοιου, σιγουρα ο Μητσοτακης θα κρυβεται πισω απο την ανοδο της πανδημιας. Εγω προτεινω να κανουμε οτι εκανε πριν πεντε χρονια ο Τσιπρας ο Κ@λοτουμπας για την διαπραγματευση με τους εταιρους, να παμε σε δημοψηφισμα για τη μασκα. Βρε κατι ψευτο επαναστατες που βγηκαν παλι στους δρομους, φτου να μην ματιαστητε ρε. Γεροτσολιας

 2. avatar admiral 75

  πετανε στον κοσμο τις ευθυνες για την αυξηση των κρουσματων ,αλλα το βραδυ στις 9 που κλεινουν τα καταστηματα και σχολανε ολοι ,στις στασεις γινεται χαμος και περναει ενα λεωφορειο το 20λεπτο.Η ιδια εικονα και στο μετρο.Επισης στην αποκατασταση της δημοκρατιας προχτες στ προεδρικο μεγαρο 500 ατομα συν οι σερβιτοροι δεν φοραγε κανεις μασκα μονο ο κικιλιας.Αυτοι βεβαια δεν κολανε ειναι αλλοι παστα ανθρωπου.Ψαχνουμε ομως να ριξουμε καπου τις ευθυνες.

 3. avatar Σπύροs

  Ο πρωθυπουργόs μαs προετοίμασε ουσιαστικά με τη δήλωσή του ό,τι μαs περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο.Aν σκεφτούμε ότι κάθε είδοs γρίπηs κορυφώνεται την Άνοιξη τότε μιλάμε για μια καραντίνα έξι μηνών?Tί θα γίνει τότε με τον ιδιωτικό τομέα?Πάμε ολοταχώs για βύθιση τηs οικονομίαs?Kαι ένα κράτοs που δε θα εισπράτει δε θα μπορεί να πληρώνει το δημόσιο και συντάξειs.Mακάρι να βγω ψεύτηs αλλά ο εφιάλτηs τηs κοινωνικήs αναταραχήs και του χάουs είναι μπροστά μαs.

  1. avatar stathopa77

   οοοοχι, οι δημόσιοι πρέπει να παρουν και αύξηση μισθου, γιατί έχουν πολύ ταλαιπωρηθει. Οι κακομοιροι οι δασκαλοι κ καθηγητες θα δουλεψουν με αντιξοες συνθηκες (3 40λεπτα την μερα)

 4. avatar Ellraiser

  Υπαρχει μια τρομακτικη παραπληροφορηση σχετικα με την μεταδοση του ιου.
  Ο ιος μπορει να μεταδωθει ακομη και απο την επιφανεια ενος μολυσμενου τραπεζιου ενος μπαρ που εμεινε κλειστο σχεδον 2 εβδομαδες.
  Ποιο ευκολα μεταδιδεται απο μια κονσερβα ενος ραφιου σουπερ μαρκετ παρα απο τον αερα με την μασκα.
  Να μην αναφερω οτι ο Ελληνας εχει την ταση να πασπατευει φρουτα και λαχανικα πριν αγορασει.

  1. avatar Smullyan

   Που τα βλέπεις αυτά; Τι ανοησίες χρονιάρα μέρα...

   1. avatar Ellraiser

    Πριν με προσβαλεις και με κατακρινεις σε παρακαλω ενημερωσου απο σοβαρες ιατρικες πηγες (οχι απο celebritys) σχετικα με τους τροπους μεταδωσης των λοιμωδων.

 5. avatar Ο Π.Ο.Υ.

  Ο Π.Ο.Υ. στην αρχή σχεδόν της πανδημίας, έκανε συστάσεις για υγιεινή διατροφή, περιορισμό ζωικών και αύξηση φρουτολαχανικών, όπως και κάποια ξένα πανεπιστήμια, για πρόληψη του ιου και κάθε ίωσης, όπως ξέρουν κι οι γιατροί, όπως ξέρουμε όλοι και παίρνουμε βιταμίνες στην γρίπη. . Γιατί άκρα του τάφου σιωπή, σχετικά μ\' αυτό;

 6. avatar Ο Π.Ο.Υ.

  Ο ΠΟΥ στην αρχή σχεδόν της πανδημίας, έκανε συστάσεις για υγιεινή διατροφή, περιορισμό ζωικών και αύξηση φρουτολαχανικών, όπως και κάποια ξένα πανεπιστήμια, για πρόληψη του ιου και κάθε ίωσης, όπως ξέρουν κι οι γιατροί, όπως ξέρουμε όλοι και παίρνουμε βιταμίνες στην γρίπη. . Γιατί άκρα του τάφου σιωπή, σχετικά μ\' αυτό;

 7. avatar Μετα τις 1159μμ σας μπαινει

  Να προσεχετε γιατι ο κορονιος σουρωνει καθε βραδυ και μετα τις 12 το βραδυ χώνετε παντου

 8. avatar John-e-Be

  «Άντε....... παιδάκι Χαρδαλιά, άντε στο τέρμα σου παιδάκι...»

 9. avatar έκκληση στους νέους

  Τα μέτρα στην Αττική γιατί από Δευτέρα; Πάει με εργάσιμες μέρες το θέμα της πανδημίας ή είμαστε τόσο άνετοι που μας παίρνει 2-3 μερούλες ακόμη; Τα ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο πώς προκύπτουν από τις καθημερινές ανακοινώσεις κρουσμάτων; Συνολικά σε όλες τις Κυκλάδες 2-3 κρούσματα δίνουν καθημερινά. Αν τα καταγράφουν στην Αττική και στις μεγάλες πόλεις, δεν θα έπρεπε να φαίνεται στην ανακοίνωση από ποια νησιά προέρχονται; Δεν είναι ανακοίνωση πολυκατοικίας. Πρόκειται για σοβαρό θέμα υγείας και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει λεπτομέρειες και όχι να βλέπει μπουρδουκλωμένα αποτελέσματα. Μήπως συμβαίνει και σε άλλα νησιά αυτό;

 10. avatar ORUE

  Circus Medrano !

  1. avatar @ORUE : Για τους …

   ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λες; Συμφωνώ ! Και μην ξεχνάτε κάτι παιδιά ! Ναι ! εσείς με τις φανφαρονικές αντιπολιτευτικές κατευθυνόμενες κορονομπούρδες ( χειρότερες και από την τραγική διακυβέρνησή σας και που με αυτές τις αηδίες την κάνετε να φαίνεται ακόμη πιο τραγική και που ευτυχώς Παναγία μου που γιορτάζεις σήμερα , πέρασε!) :Ο κόσμος τούμπα να έλθει , ΣΥΡΙΖΑ δεν, δεν δεν , ξαναψηφίζουμε! Απλά τελειώσατε ανίκανοι και επικίνδυνα άχρηστοι ! Ουστ από δω!

   1. avatar ORUE

    @ @orue Circus Medrano πήγαινε για την Ελληνική Βουλή, εσύ το κατευθύνεις .. σε ΣΥΡΙΖΑ... Υπάρχουν και χειρότερα Τσίρκα .

 11. avatar Με αυτα κ με αυτα…

  ...ξεχασαμε κ τα χιλιάδες λαθροκρουσματα που μας στελνει καθημερινά με βάρκες ο καλος μας γείτονας!!! Μπράβο μας..

 12. avatar Νικομ…

  ...χωρις ζάχαρη πλεον.

 13. avatar Ευκαιρία να συμμαζευτούν…

  ...Όλοι οι φοροαποφευγοντες δηθεν αρχοντες της ..νυχτερινης πολης μας αφου το χειμωνα θα πετούν μονοι λουλουδια και ενας παρκαδορος θα ειναι αρκετος για το αμαξι τους. Ολα εδω πληρωνονται ...κυριοι...

 14. avatar ΣΤΗΝ ΠΛ.ΒΙΚΤωριας

  ολα τα ανθρωπομορφα το ενα πανω στο αλλο
  οταν αρχισουν κα κολλανε το ενα το αλλο τι σκοπευουν να κανουν;

 15. avatar Stop

  Λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Μας φερατε σε σημείο μη εύκολα αναστρεψιμο. Σας φταίνε οι αφιλοτιμοι Έλληνες οι άνεργοι νέοι. Το συνοστισμο στα πλοία στα αστικά δεν το βλέπετε. Το ότι ο ΕΟΔΥ δεν λειτουργεί δεν σας ενδιαφέρει. Κύριοι μάλλον δεν μπορείτε.Αν δεν υπήρχαν τα πληρωμενα ΜΜΕ θα ήσασταν παρελθόν.

 16. avatar Ηλίας Κ.

  «Κόλλησες; Εσύ φταις!»
  Η κυβέρνηση που πανηγύριζε τη νίκη απέναντι στον κορονοϊό και διαφήμιζε τη χώρα ως «προορισμό ελεύθερο από CoViD-19», βλέπει τις απόλυτα προβλέψιμες συνέπειες των πράξεών της, και προσπαθεί να ρίξει όλο το βάρος των ευθυνών για αυτές στους πολίτες που «χαλάρωσαν», με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό των ΜΜΕ να επιμένει πως «δεν φταίει ο τουρισμός».

  1. avatar Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους

   επέδειξαν μια ασφαλή υγειονομική συμπεριφορά όλο αυτό το διάστημα ? Όχι ! Ούτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές δεν δείχνουν. Πήγαινε σε ένα σουπερ μαρκετ λίγο πιο απόμερα και θα καταλάβεις..... Άρα δεν είναι άμοιροι ευθυνών έχουν έτσι και αλλιώς σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης. Μην προσπαθείτε λοιπόν διάφοροι να τους απενοχοποιήσετε ... όπως άλλοι προσπαθούν την κυβέρνηση.

   1. avatar Νμ

    Τί γίνεται στα σουπερμάρκετς 🙄 είναι όλοι με μάσκες.

    1. avatar Κάτω από τη μύτη ….

     .....

 17. avatar Η λύση για τους covidiots

  δλδ εκείνους που δεν λαμβάνουν μέτρα και περιγελούν την πανδημία:
  Να δημιουργήσει η Πολιτεία μια ιστοσελίδα στην οποία οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (γνωστοί και ως covidiots - γιατί άραγε...) θα δηλώνουν -με χρήση των κωδικών τους TAXIS- την πεποίθησή τους ότι δεν υπάρχει θέμα πανδημίας και αφού είναι ΤΟΣΟ βέβαιοι θα ΣΥΝΑΙΝΟΎΝ ότι σε περίπτωση που προσβληθούν, θα ΑΝΑΛΆΒΟΥΝ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ της ΝΟΣΗΛΕΊΑΣ τους και ω ΜΗ γένοιτο κηδείας τους, καθώς και εκείνα αυτών στους οποίους αποδεδειγμένα θα τον μεταδόσουν.
  Απλό και τίμιο.
  Έτσι δε θα πληρώνουμε όλοι την ανοησία αυτής της μειοψηφίας.
  Και βέβαια, δεν έχουν ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ αφού η πανδημία -κατά τη γνώμη τους- είναι ένα ψέμα και άνθρωποι δεν προσβάλλονται απ τον ιό και φυσικά δεν πεθαίνουν από αυτόν.
  Η Πολιτεία θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με ιδιωτικά θεραπευτήρια και με κάθε εγγραφή προτείνω να τους προσφέρεται δωροεπιταγή για νοσηλεία στο θεραπευτήριο της επιλογής τους, προσφορά του ΊΔΙΟΥ του θεραπευτήριου.
  Τα παραπάνω θα αφορούν ΜΟΝΟ την εξαιρετικά ...ΣΠΑΝΙΑ περίπτωση που θα προσβληθούν από Covid19.

  1. avatar Μπράβο…

   Βγήκες ο καρα- αυνάνας της ημέρας...αν όχι του μήνα...

   1. avatar @ Μπράβο …

    Μην είσαι μετριόφρων. Ο τίτλος σου ανήκει δικαιωματικά!

   2. avatar Απάντηση: Μπράβο…

    Το βρισκω εξαιρετικα δυσκολο να σε ξεπερασε με οποιοδηποτε τροπο. Ψηφιζω και επαυξανω αυτο που προτεινε.

  2. avatar sfirikalemi

   Μας εχεις ζαλίσει ρε φίλε νε τα σεντόνια σου

  3. avatar Μου αρέσει η πρόταση σου.

   Τη θεωρώ δίκαιη και λογική.

 18. avatar Από 902.gr. Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν

  «Για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων -αποτέλεσμα κυρίως των όρων που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με το \"άνοιγμα\" του τουρισμού- η κυβέρνηση επιμένει να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη, η οποία όμως δεν εμπεδώνεται όσο αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

  Τα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα δεν μπορούν να αποτρέψουν η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα και μέσα προστασίας στους τόπους δουλειάς, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια, στους περιθαλπόμενους στα ιδρύματα και τους χρόνια πάσχοντες, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στους μεγάλους χώρους δουλείας, προσλήψεις στα ΜΜΜ για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων».

  1. avatar CcC

   Το ... εμβόλιο που μόνο το ΚΚΕ ξέρει! Υποδομές του τύπου κάθε χωριό & εντατική & μαζικές προσλήψεις. Τα φράγκα; Ξέρω, ξέρω! Θα τα πάρουμε από το κεφάλαιο

  2. avatar Νεοέλληνας2

   Δεν καταλαβαίνεις ότι αν δεν λειτουργήσουν επιχειρήσεις δεν θα υπάρχει μισθός ή έσοδα ούτε για εσένα. Νομίζεις ότι λεφτά υπάρχουν. Νομίζεις ότι επιχειρηματίας = απατεώνας. Ωραίες κομμουνιστικές αρχές.

  3. avatar Όσοι ήταν να εμπεδώσουν εμπέδωσαν από μόνοι τους

   από τις πρώτες στιγμές που η πανδημία μας χτύπησε την πόρτα. Οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να εμπεδώσουν ποτέ και τίποτα σε ότι αφορά την ατομική συμπεριφορά αντιμετώπισης της πανδημία παρά θα βρίσκουν χίλιες δυο λογικοφανείς δικαιολογίες για να διαφυλάξουν και να διευρύνουν την καφρίλα τους γιατί έτσι βολεύει το μικροσκοπικό αντιδραστικό τους εγκέφαλο.

 19. avatar lockdown τωρα!!

  καντε ρε lockdown να ψαχνουν για δουλειες τον χειμωνα αφου θα καταρευσει η οικονομια. να πεινασουν. αφου ειναι βοδια και δεν καταλαβαινουν

 20. avatar ORUE

  Όλο τό lockdown ήταν για να φέρουμε τουρισμό.
  Μέσα τα κεφάλια μόλις φύγουν οι τουρίστες.
  Μάσκες και ξερό ψωμί στην κυριολεξία! Ψωμί μόνο με sms :p

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει