Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2021 εμφανίζεται ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θόδωρος Σκυλακάκης.

Το μέλος της κυβέρνησης κάνει λόγο για ένα σημαντικό «θετικό πρόσημο το οποίο θα έρθει μετά από μια μεγάλη ύφεση» σαν τη φετινή η οποία εν πολλοίς προκλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που έπληξε και τη χώρα μας.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, στόχος είναι να καταγραφεί μεγαλύτερη ανάκαμψη από την ύφεση που θα έχει προηγηθεί. Ειδικότερα, ενώ για φέτος προβλέπεται μια ύφεση που θα φθάνει το πολύ το 8%, ο στόχος είναι του χρόνου να καταγραφεί ανάπτυξη της τάξης του 9% ή του 10% κάτι που εάν επιτευχθεί θα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

«Αυτό που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι το επονομαζόμενο carryover της ύφεσης, δηλαδή το απομεινάρι της, το μεταφερόμενο κόστος της ύφεσης στην οικονομία του 2021. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» σημειώνει, προσθέτοντας ωστόσο με νόημα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα θα έχει και μεγάλες δημοσιονομικές δυνατότητες.