Για τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού όπως είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα αυστηροποιήσει.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega o κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι εικόνες με τον κόσμο να συνωστίζεται σε χώρους αναψυχής ή τράπεζες «δεν είναι αποδεκτές» κι ως εκ τούτου η κυβέρνηση σχεδιάζει «την αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας».

«Δεν θέλουμε ο κόσμος να είναι κλεισμένος μέσα, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεται κατάχρηση» είπε εξηγώντας ότι προς στιγμή δεν εξετάζονται μέτρα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Εστιάζοντας στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε «βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση του ιού. Αρκετοί που νόσησαν άρχισαν να εξέρχονται των ΜΕΘ και των νοσοκομείων, ή από τα σπίτια τους εάν είχαν ήπια συμπτώματα» ενώ παράλληλα προανήγγειλε «τεστ αντισωμάτων για να διακριβωθεί η πραγματική διασπορά του ιού στον πληθυσμό».

«Τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» δήλωσε και αναφέρθηκε στο Πάσχα εξηγώντας «φέτος θα είναι αλλιώς. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτούς που αγαπάμε. Θα έχουμε μετά πολλά χρόνια να γιορτάζουμε το Πάσχα όπως θέλουμε».

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε παράλληλα και στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και τον επιχειρήσεων που πλήττονται από τον φονικό ιό υπογραμμίζοντας πως «αυτά εκτείνονται μέχρι τον Μάιο».

«Στον σχεδιασμό που έχουμε έως τώρα δεν προβλέπεται περικοπή συντάξεων και μισθών στον δημόσιο τομέα. Κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα πάει η πανδημία. Η στάση μας θα επαναξιολογηθεί το Μαϊο» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.