Την απαρέσκειά του για την έλλειψη αλληλεγγύης προς την Κύπρο και την καταστροφική απόφαση του Γιούρογκρουπ εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε επιστολές του προς Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σε επιστολές του προς τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς και τον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης τονίζει ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην αμφισβήτηση των ίδιων των θεμελιωδών αξιών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνει ταυτόχρονα έκκληση προς τους ηγέτες των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τις αξίες εκείνες που ο Ρομπέρ Σουμάν και οι άλλοι αρχιτέκτονες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος προσδιόρισαν ως θεμελιώδους σημασίας για την ευημερία των λαών της Ευρώπης.

Σημειώνει περαιτέρω ότι οι πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται, δεν προωθούν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, αλλά έχουν γίνει συνώνυμες με τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την καλπάζουσα ανεργία.

Εξ άλλου, ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε απαράδεκτες και απορριπτέες τις δηλώσεις Όλι Ρεν, ότι η οικονομική κρίση στην Κύπρο είναι ευκαιρία για λύση του κυπριακού.

Επισημαίνοντας ότι οι αναφορές Ρεν αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, διερωτήθηκε τι εννοούν.

«Προφανώς εννοούν ότι επειδή είμαστε σε δυσχερή οικονομική θέση εξαιτίας και των συμπεριφορών των ισχυρών ταγών της Ευρώπης, μπορούμε πιο εύκολα να αποδεχθούμε μια άδικη, ετεροβαρή και ελλειμματική λύση,» ανέφερε ο κ. Ομήρου, ο οποίος κάλεσε τους Ευρωπαίους επισήμους, αν θέλουν να συνεισφέρουν στη λύση, να στραφούν στην τουρκική πλευρά.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr