Να προσέλθει στην Επιτροπή της Βουλής και να απαντήσει σε ερωτήσεις ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ζήτησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κοζάνη.

«Εφόσον έχουν προκύψει κάποια ζητήματα και πρέπει να δεχθεί ερωτήσεις, να προσέλθει, όπως ισχύει για όλους. Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι προκαταβολικά τον κατηγορείς, ούτε προκαταβολικά τον αθωώνεις. Πρέπει να πάρει θέση. Το ΠΑΣΟΚ δεν συμφώνησε σε αυτό, γιατί κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε στα ταξίδια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό και παρατήρησε:

«Ο πρωθυπουργός κάπου δέκα – δεκαπέντε μέρες – δεν ξέρω και είκοσι – είναι εκτός Ελλάδας. Δεν θα σταθούμε σε αυτό, γιατί είτε είναι εκτός Ελλάδας, είτε είναι εντός Ελλάδας, η πολιτική είναι αντεργατική και αντιλαϊκή. Ποιο είναι, λοιπόν, το κύριο ζήτημα, που έθεσε ο πρωθυπουργός έξω και με βάση αυτό καθόρισε και ποιους θα συναντήσει και πώς θα συμπεριφερθεί; Κατ’ αρχήν πήγε έξω για να εξασφαλίσει τη κερδοφορία του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κεφαλαίου, τη συμμετοχή του σε όλο αυτό το διεθνές παιχνίδι για την εξασφάλιση ενός μεριδίου στα κέρδη, είτε με επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσουν σε βάρος άλλων επενδύσεων, είτε για επενδύσεις στο εξωτερικό. Τι πρόσφερε εκεί; Ποιο ήταν το κύριο επιχείρημα του; Είπε ότι εμείς στην Ελλάδα είχαμε το θάρρος – εμείς το λέμε θράσος – να πάρουμε μια σειρά μέτρα, που σε άλλες συνθήκες, αν δεν είχαμε την κρίση, θα χρειαζόταν χρόνος και τα πήραμε μέσα σε λίγο διάστημα. Για ποια μέτρα μιλάει; Για την πιο φθηνή, εκμεταλλεύσιμη και χειραγωγήσιμη εργατική δύναμη».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι ισοδύναμες με τις εθνικές εκλογές, είπε και τόνισε πως είναι ανάγκη οι πολίτες να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και όσες δυνάμεις έχουν «συμβιβαστεί».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ σημείωσε πως η θέση του ΚΚΕ είναι υπέρ της δημιουργίας ενιαίου φορέα ενέργειας.