Με μια νέα ανάρτησή του στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες από στιγμές της ζωής του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρεται στο «ηθικό πλεονέκτημα και ήθος της αριστεράς», στον απόηχο των όσων είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αλλά και της κριτικής που δέχτηκε εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην περιμένετε από μένα να μαλώσω δημόσια με συντρόφους και συναγωνιστές, λέγοντας ότι ο εχθρός είναι απέναντι…», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«ΓΙΑ ΜΕΝΑ ..
Ηθικό πλεονέκτημα και ήθος της αριστεράς είναι…

-Να έχεις φτάσει ψηλά χωρίς να γλείψεις, χωρίς να προσκυνήσεις, χωρίς να χρωστάς καμία χάρη σε κανένα μεγαλόσχημο.

-Να ξέρεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα γίνεται, να την κάνεις με τίμιο τρόπο χωρίς λαμογιές και παράπλευρα ωφέλη.

-Να στηρίζεις τους αδύναμους, να χτυπάς τους εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους πολιτικά η δημοσιογραφικά, να μη φοβάσαι τη σύγκρουση και να φέρνεις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ υπέρ των πολλών στην καθημερινότητα των ανθρώπων

-Να λες τον κλέφτη κλέφτη, νασαι με τους καλούς καλύτερος με τους κακούς χειρότερος γιατί αλλιώς δεν πολεμιούνται, να μην καλύπτεις υποθέσεις του παρελθόντος, να συγκρούεσαι με τους σάπιους μηχανισμούς του κράτους χωρίς να τους χαϊδεύεις, να εκτιμάς την πραγματική αξία των ανθρώπων και όχι τους λουστραρισμένους δήθεν η τα “άριστα” τίποτα.

-Να μπορείς να παράξεις σχέδιο και πρόγραμμα στο χώρο ευθύνης σου υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, που να αντικαθιστά αυτό που υπάρχει σήμερα και βέβαια να επιβλέψεις και να οργανώσεις την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. (γιατί το ήθος είναι η τελική πράξη όχι η λεκτική εξαγγελία)

-Να μη φοβάσαι να εκτεθείς γι αυτά που πιστεύεις, να σηκώνεις το γάντι που σου ρίχνει ο αντίπαλος, να στηρίζεις το κόμμα σου και τα μέλη του, να υπερασπίζεσαι τα μέτωπα και τους συμμάχους σου, ασκώντας όταν χρειάζεται την πιο σκληρή κριτική εκεί που πρέπει.

-Νασαι ο εαυτός σου κι αυτό που κουβαλάς απ τα γονίδια, την οικογένεια, την καταγωγή σου, τον τόπο σου, τις σπουδές σου και τη μόρφωση σου, την εμπειρία σου και τη διαδρομή σου.

ΑΥΤΑ …

ΥΓ μην περιμένετε από μένα να μαλώσω δημόσια με συντρόφους και συναγωνιστές. Ο εχθρός είναι απέναντι…
ΟΛΑ ΠΡΥΜΑ ….».