Κριτική στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για την επιλογή του Βασίλη Κικίλια ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής άσκησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα προτιμούσε μία πιο πολιτικοποιημένη επιλογή.

«Η πολιτική μάχη και τα συμπεράσματα θα βγουν από την περιφέρεια. Θα έπρεπε οι επιλογές να είναι πιο πολιτικοποιημένες και να δοθεί πιο πολιτική μάχη. Το ζητούμενο δεν είναι εδώ αν θα κερδίσεις μόνο, τις περιφέρειες -είναι κι αυτό ένα θέμα- αλλά το ζητούμενο είναι και πώς θα κερδίσει ο άλλος τις περιφέρειες. Έγινε πάρα πολύ συζήτηση ήδη για το θέμα της επιλογής στην περιφέρεια Αττικής, η επιλογή αυτή, όμως, υπάρχει. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να τη στηρίξουμε και να δώσουμε την πολιτική μάχη…», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον Real fm.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκρυψε μάλιστα την απογοήτευσή του για την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς, «που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο σε επίπεδο προσώπων και όχι αρχών και αξιών», σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι φανατικός οπαδός του δικομματισμού. Ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για συνεννόηση», αλλά πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο είναι μια πλατφόρμα πολιτικής για τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς.