Μετά την επίτευξη της μεταξύ τους συμφωνίας, ο Ευ. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος αναμένεται να προσπαθήσουν να πείσουν το Γ. Παπανδρέου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτό φέρεται να ήταν και το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν Α. Λοβέρδος στην οποία, κατά πληροφορίες, διαβεβαίωσε την πλέον στενή συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου ότι αύριο στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν πρόκειται να υπάρξει κίνηση πίεσης για άμεση αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την προεδρία.

Αυτό άλλωστε δεν αποτελεί ούτε επιθυμία του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος από την αρχή και πριν τη συμφωνία του με τον Α. Λοβέρδο είχε μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να αποφευχθεί σε αυτή τη μάχη διαδοχής το διχαστικό κλίμα του 2007.

Προθέσεις από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου δεν έχουν εκδηλωθεί. Όσο ανεπίσημοι σχολιασμοί της Ιπποκράτους αλλά και δηλώσεις συνεργατών του Γ. Παπανδρέου όπως ο Ρ. Σπυρόπουλος απηχούν τις σκέψεις του κ. Παπανδρέου, φαίνεται ότι ο ίδιος δε θα επιχειρήσει να βάλει εμπόδια στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, ούτε στη συμφωνία Βενιζέλου – Λοβέρδου.

Χθες, υπήρξε συνάντηση και των τριών στελεχών που σκέπτονται με την υποψηφιότητά τους να εκφράσουν το λεγόμενο παπανδρεϊκό χώρο. Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης και Χρήστος Παπουτσής συζήτησαν επί αρκετή ώρα.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, φέρουν την κ. Κατσέλη έτοιμη να καταθέσει την υποψηφιότητάς της, εφόσον από την άλλη πλευρά υπάρξει – όπως φαίνεται έτσι θα γίνει – μόνο η υποψηφιότητα Βενιζέλου.