Πολιτική θύελλα που ξέσπασε εξαιτίας της δικογραφίας των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη-Μουζακίτη για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με αποτέλεσμα να επικρατεί αναβρασμός στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Στα πηγαδάκια της βουλής η συζήτηση τις τελευταίες μέρες έχει «ανάψει» με τους μισούς βουλευτές να ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου «να βγει στην επίθεση» για να απομακρυνθεί η οποιαδήποτε σκιά και τους άλλους μισούς να κάνουν λόγο για «χτυπήματα κάτω από τη μέση», με στόχο την πολιτική αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις «πράσινων» βουλευτών, οι οποίοι στρέφουν τα βέλη τους τόσο στους δύο εισαγγελείς, όσο και στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «νέο κλίμα σκανδαλολογίας».

«Οι δικαστές κάνουν πολιτικό παιχνίδι. Οι καταγγελίες Γεωργαντά είναι από τον Σεπτέμβριο γιατί δεν έστελναν τότε τη δικογραφία αμελητί στη βουλή» αναφέρει ο κύριος Δημήτρης Καρύδης και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ευρύτερο σχέδιο και θέλουν να κάνουν το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ προεκλογική σημαία».

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν υπάρχει κάτι μεμπτό για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ωστόσο ζητά από τον πρώην πρωθυπουργό «να υποβάλλει ερωτήματα εκεί που πρέπει και να χτυπήσει πολιτικά αυτή την ιστορία».

«Αστειότητες» θεωρεί τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας o βουλευτής Θανάσης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «διαδικασία που μπάζει» και σημειώνει με νόημα «αν θέλουμε να πυροβολούμε την αλήθεια για πολιτικές σκοπιμότητες, τουλάχιστον ας το κάνουμε με σοβαρά στοιχεία». Αντίθετος με κάθε προσπάθεια «στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» δηλώνει ο Μιχάλης Τζελέπης, ενώ ο βουλευτής Γιάννης Βούρος εκτιμά ότι στόχος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι πολύ εύκολο όταν βλέπεις κάποιον πεσμένο κάτω, να αναπτύσσεις προσπάθειες για να τον πατήσεις περισσότερο» αναφέρει, ενώ αίσθηση προκαλεί η προειδοποίηση που απευθύνει ότι «αν ξεκινήσει βρώμικος πόλεμος με χτυπήματα κάτω από τη μέση, τα οποία η ΚΟ δέχεται συνεχώς τελευταία και από στελέχη του κινήματος, εμείς θα αμυνθούμε».

Για πολιτική φασαρία χωρίς να υπάρχει ορθότητα στοιχείων κάνει λόγο σε δήλωση του ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης και σημειώνει ότι «η δικογραφία ελέγχεται για την αξιοπιστία της».