Ενόψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όπου, υποτίθεται ότι, θα τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού, έχει σημασία η στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσουν οι κορυφαίοι.

Ο Ευ. Βενιζέλος είναι πλέον περισσότερο από εμφανές ότι ποντάρει στην ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, προκειμένου να ενισχυθεί πολιτικά ως βασικός παράγοντας της συμφωνίας.

Και με αυτόν τον τρόπο, να επιχειρήσει με άλλο προφίλ να επιβάλλει τις θέσεις του για τν τρόπο και τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. Αυτό όμως δε μπορεί να γίνει πριν από τα μέσα Μαρτίου, πλέον.

Ο Α. Λοβέρδος, μετά και το Εθνικό Συμβούλιο, θα ακολουθήσει στρατηγική με περισσότερα προσωπικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσει να δώσει στην υποψηφιότητά του μαζικό χαρακτήρα μαζεύοντας (όπως προβλέπεται από το Καταστατικό) χιλιάδες υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του από τη βάση του ΠΑΣΟΚ και όχι τις εκατό υπογραφές που χρειάζεται από το Εθνικό Συμβούλιο.

Η Α. Διαμαντοπούλου θα επιχειρήσει να διατηρήσει την επικοινωνία και με τον Γ. Παπανδρέου και με τον Ευ. Βενιζέλο μέχρι τέλους ποντάροντας στο προφίλ του στελέχους που επιχειρεί να ενώσει. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πάντως αν θα είναι ή όχι υποψήφια.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης έδειξε ότι θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του μέχρι το τέλος και ανεξαρτήτως των εξελίξεων. Πολλοί είναι εκείνοι που προβλέπουν ότι στο τέλος θα την αποσύρει, ο ίδιος όμως λέει ότι θα συνεχίσει με το βλέμμα και στην επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών και την – όπως όλα δείχνουν – εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ.