Ευρεία συνάντηση είχε στο γραφείο του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής πλησιάζουμε στις πρόωρες εκλογές, δήλωσε: «Θέλω να είμαι πολύ σαφής και συγκεκριμένος. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που παρέχει μια ισχυρή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση, δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να συνδράμει στις επιδιώξεις της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής στη χώρα μας».

Από την άποψη αυτή, θα στηρίξει με αποφασιστικό τρόπο τις προσπάθειες του πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου, τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, που είναι προσπάθειες εθνικού χαρακτήρα, πρόσθεσε.

«Έτσι κι αλλιώς, η δική μας αγωνία είναι μόνο το εθνικό συμφέρον, είναι μόνο το μέλλον της χώρας, του λαού μας. Οι επιδιώξεις, οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις όλων των υπόλοιπων δεν μας αφορούν» κατέληξε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε: Δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω. Είχα απλά μια συζήτηση με έναν υπουργό και σκοπός μου είναι όχι να επιβλέπω αλλά να ρωτάω τι είδους βοήθεια θα ήταν χρήσιμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Είμαι εδώ για να συντονίσω τη βοήθεια που η τρόικα μπορεί να προσφέρει. Πρέπει να κατανοήσει ο λαός ότι πράγματι πρόκειται για παροχή βοήθειας και όχι επιβολή πολιτικής», πρόσθεσε.