Πρόσκληση για δείπνο με τον Γιώργο Παπανδρέου έλαβαν οι 52 από τους 157 πράσινους βουλευτές. Ως «οικοδεσπότης», ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κάλεσε όσους συμμετέχουν στο α’ θερινό τμήμα της Βουλής και έπεται συνέχεια με τα άλλα δύο τμήματα.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, «πέρυσι, στην αντίστοιχη συνάντηση (γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο) δεν είχε ακουστεί η παραμικρή κριτική ή γκρίνια – βλέπετε, οι βουλευτές θεωρούσαν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα προκηρύσσονταν πρόωρες εκλογές κι ότι ο Παπανδρέου θα γινόταν πρωθυπουργός. Το ΔΝΤ δεν βρισκόταν στο… οπτικό τους πεδίο, ούτε καν είχε αρχίσει για τα καλά η συζήτηση για το τρομακτικό έλλειμμα. Έναν χρόνο μετά, αρκετοί βουλευτές βλέπουν στον… ύπνο τους το μνημόνιο και στις εκλογικές τους περιφέρειες τους πιεσμένους οικονομικά ψηφοφόρους. Επομένως, κάθε κουβέντα μεταξύ τυρού και αχλαδίου θα έχει ενδιαφέρον…»

Πάντως βουλευτές που έχουν ασκήσει σκληρή κριτική σε υπουργούς όπως η Βάσω Παπανδρέου, επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο, αφού συμμετέχουν στα επόμενα τμήματα. Απόψε θα παραβρεθούν, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Χρ. Παπουτσής, ο έμπειρος Τ. Χυτήρης, αρκετές κυρίες, όπως η Eλ. Παναρίτη και η Ελ. Τσουρή και, φυσικά, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.