Ενδιαφέρον ήταν το χτεσινό δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στην «Αίγλη» με το πολιτικό μενού ανάμεικτο. Το δείπνο ξεκίνησε και έκλεισε με ελληνικά προϊόντα. Αβγοτάραχο Μεσολογγίου, χόρτα και ψημένο μανούρι, φιλέτο μόσχου και πουρέ αγκινάρας και για τους ψαροφάγους, τσιπούρα με κριθαράκι, προσφέρθηκαν στους καλεσμένους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε και από τα έξι τραπέζια, στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου οι 52 βουλευτές του α’ θερινού τμήματος περίμεναν τσιμπώντας μεζέδες και πίνοντας κρασί από κτήματα της Φλώρινας.

Πέρα από τους βουλευτές, από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ήταν εκεί οι Χρ. Παπουτσής, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Ν. Αθανασάκης, Γ. Ελενόπουλος, Ν. Ζιώγας και Ντίνα Καπρινιώτη.

«Πρόεδρε, αργούμε με τις υποψηφιότητες», άκουσε σχετικά με τα χρίσματα των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών. «Να δούμε πρώτα τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία» απάντησε αφοπλιστικά.

Σε άλλο τραπέζι του μίλησαν για το «σκληρό» μνημόνιο. «Καταλαβαίνω ότι βρισκόμαστε στα πολιτικά μας όρια, με αυτά που ψηφίσαμε», λέγεται ότι είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στο βαρύ κλίμα που μετέφερε από την περιφέρειά του βουλευτής. «Μπορούμε όμως να κάνουμε πολλά, έχουμε μπροστά μας μαραθώνιο», τους καθησύχασε ο κ. Παπανδρέου.

Θα πραγματοποιηθούν άλλα δύο τέτοια δείπνα για τους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.