Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου του Αρείου Πάγου, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα την εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και την πρόεδρο του ΑΠ Βασιλική Θάνου, προέβη σε δηλώσεις, στις οποίες, μεταξύ των άλλων, έκανε λόγο για σκιές στο χώρο της Δικαιοσύνης, ενώ αναφέρθηκε και στην πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου.

Σημειώνεται ότι η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του κ. Ζαγοραίου, ξεκίνησε από την Εισαγγελία Εφετών, κατόπιν παρερμηνείας εγγράφου της κ. Κουτζαμάνη.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

«Επισκέφθηκα την εισαγγελέα και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζήτησα ενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στον χώρο της Δικαιοσύνης η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως. Μεταξύ άλλων ζήτησα ενημέρωση και για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου, όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει κινήσει αυτή την πειθαρχική διαδικασία. Κατόπιν τούτου, γεννώνται ερωτηματικά αν είναι σύννομη η διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, και θεωρώ ότι πρέπει το θέμα αυτό να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα.

Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα και διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και όποια άλλη στο χώρο της Δικαιοσύνης».