Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιεί εδώ και ο ώρες ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω έντονων ανησυχιών για το δεύτερο πακέτο στήριξης στη χώρα μας, αλλά και σειράς δηλώσεων Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων για «επιλεκτική χρεοκοπία».

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, και τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, ενώ νωρίτερα είδε τους επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, κ.κ. Ράπανο και Ταμβακάκη.

Εν τω μεταξύ έντονος είναι ο προβληματισμός στην ΕΕ για τη μη εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν έχει καν προγραμματιστεί Σύνοδος Κορυφής, ενώ ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν ακόμη και για έκτακτο Eurogroup.

Παράλληλα για «επιλεκτική χρεοκοπία» μίλησε ακόμη και ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε σημερινή τηλεδιάσκεψη, ενώ οι έντονες φήμες για νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch στην κατηγορία «σκουπίδια» έστειλε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών σε χαμηλά 15ετίας.

Η κατάσταση δείχνει πλέον να είναι κρίσιμη, καθώς διεθνείς οικονομικοί παράγοντες μιλούν ανοιχτά για μετάδοση της κρίσης και σε χώρες όπως η Ιταλία, η οποία θα ήταν αδύνατο – λόγω μεγέθους – να βοηθηθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.