Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Α. Μανιτάκη, είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές αλλά και εκκρεμή και επείγοντα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέματα.

Στη συνάντηση παρευρέθη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Ε. Πάνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Ι. Μέξης και ο Σύμβουλος Προέδρου της ΚΕΔΕ, Π. Βασιλείου.

Ο κ. Πατούλης έθεσε το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής του εκλογικού επιδόματος στους δημοτικούς υπαλλήλους. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Α. Μανιτάκη, για την άρση της αναστολής, λόγω των επικείμενων εκλογών, των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού σε συγκεκριμένες και επείγουσες για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κατηγορίες. Ζήτησε επίσης να επισπεύσει το υπουργείο τις σχετικές διαδικασίες για να μπορέσουν οι δήμοι να προχωρήσουν στην υπογραφή συμβάσεων με το προσωπικό αυτό.

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έθεσε και το οικονομικό ζήτημα που απασχολεί όλους τους δήμους της χώρας, καθώς τα οφειλόμενα από τον προϋπολογισμό του 2015 ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 260 εκ. ευρώ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ήδη βεβαρημένους προϋπολογισμούς τους, καθώς και το θέμα της κατάργησης του φόρου ζύθου, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, αποστερώντας έτσι ένα σταθερό έσοδο για τα ταμεία των δήμων.

Ο κ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στο δήμο Πύργου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων. Τα υπόλοιπα εκκρεμή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητήματα θα συζητηθούν σύντομα με την επόμενη κυβέρνηση.