Συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προκρίνει ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους στο κόμμα- εταίρο της Άνγκελα Μέρκελ, το CSU, τονίζοντας πως είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Μαρκ Σέντερ, τοπικός υπουργός Οικονομικών του βαυαρικού Bavarian CSU επισήμανε το βάθος της σύγχυσης με την Ελλάδα στο συντηρητικό στρατόπεδο της Μέρκελ και το πόσο δύσκολο θα ήταν για εκείνη να αλλάξει πορεία και να προσφέρει στην Αθήνα νέες παραχωρήσεις για να την κρατήσει στο ευρώ.

Παρότι το CSU έχει κρατήσει πιο σκληρή γραμμή για την Ελλάδα σε σχέση με το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, οι αντιδράσεις των συντηρητικών στη Γερμανία έχουν ενταθεί μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

«Ένα σχέδιο συντεταγμένης, συνετής και μελετημένης εξόδου θα ήταν το καλύτερο μονοπάτι και για τις δύο πλευρές», τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως παίζει με την Ευρώπη και τον ίδιο του το λαό.

Αν ο Τσίπρας παραμείνει στην εξουσία, σύμφωνα με τον Σέντερ, το Grexit φαίνεται αναπόφευκτο. Ακόμα κι αν οι Έλληνες ψηφίσουν υπερ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα, ο Σέντερ τοποθετήθηκε κατά του να γίνουν άλλες παραχωρήσεις προς την Αθήνα.