Ο Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος με ερώτηση που απέστειλε σε 6 υπουργεία και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ζητά να παρθούν μέτρα για την «αντιμετώπιση της χρόνιας, απαράδεκτης και τριτοκοσμικής κατάστασης στους αθλητικούς αγώνες των Ελληνικών πρωταθλημάτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλει πως «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το κόστος φύλαξης και αστυνόμευσης των αγώνων για τη αθλητική σαιζόν 2009-2010 ξεπέρασε τα 10,3 εκατομμύρια ευρώ!» σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη αλλά τα επεισόδια δε σταμάτησαν .

Παράλληλα, τη σεζόν 2009-2010 οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκα είχαν προϋπολογισμούς συνολικής αξίας 280.000.000 ευρώ. Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται για μεταγραφές κι αμοιβές ξένων αθλητών συνήθως αμφιλεγόμενης αξίας, οι οποίοι μεταπωλούνται την αμέσως επόμενη σεζόν.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας εδώ