Δράση στην πλατεία Ομονοίας με συμβολικό σχηματισμό της ελληνικής σημαίας από δεκάδες νέους πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ. Η διοργάνωση έγινε με αίτημα τη λήψη μέτρων ώστε λυθεί το πρόβλημα που μαστίζει το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας από την έξαρση της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου αλλά και τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών.

Για τους νέους της Νέας Δημοκρατίας, το αιτούμενο είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους της Αθήνας καθώς όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν «το δικαίωμα στην ανθρώπινη διαβίωση και αξιοπρέπεια δεν μπορούν να αποτελούν ζητούμενα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα». Με το βάση το σκεπτικό αυτό, προχώρησαν στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες είναι:

-Υποχρεωτική καταγραφή όλων των μεταναστών
-Σφράγισμα και δήμευση κτηρίων τα οποία χρησιμοποιούνται ως χώροι διαμονής παράνομων μεταναστών.
-Συνεχείς και αδιάλειπτους ελέγχους από ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Ειδικών Ελέγχων στην περιοχή του Κέντρου.
-Δημιουργία συντονιστικού κέντρου με αντικείμενο το Κέντρο της Αθήνας και ειδικού 4ψήφιου αριθμού κλήσης στο οποίο πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παραβατικότητας, παραεμπορίου και παράνομης εκμίσθωσης ιδιοκτησίας.
-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ελλήνων πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο κέντρο της Αθήνας.
-Άμεση κατάργηση του ν. 3838/2010 περί παραχώρησης ιθαγένειας.
-Άμεση θωράκιση των χερσαίων συνόρων.
-Απλοποίηση και περαιτέρω σύντμηση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και άμεση απέλαση σε όσους μετανάστες έχουν εισέλθει παράνομα.
-Άμεση καταγραφή όλων των μεταναστών και δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας στα Κέντρα Υποδοχής.
-Να πραγματοποιείται συνεχής και καθημερινός γενικός αστυνομικός έλεγχος στις περιοχές με έντονο πρόβλημα.
-Αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.