Η ενότητα είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή στη χώρα και την κύρια ευθύνη
για την έλλειψή της έχει ο πρωθυπουργός, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Εάν
βρισκόμουν στη θέση του κ. Παπανδρέου», πρόσθεσε, «θα κατέβαλα μια πολύ πιο σοβαρή προσπάθεια για σύγκλιση των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων».

Αναφορικά με τη διενέργεια εκλογών, η κ. Μπακογιάννη είπε σε συνέντευξή της στον Αθήνα98,4 πως «δεν τις βλέπει» και πως «είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο τόπος». άλλωστε ο κ. Παπανδρέου με 157 βουλευτές, όπως είπε, έχει όλη τη δυνατότητα να ασκήσει την πολιτική του. Όσο για την αντιπολίτευση, η κ. Μπακογιάννη είπε πως πρέπει να είναι δημιουργική και όχι απλά «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».

Για την οικονομία και τα σενάρια ελεγχόμενης πτώχευσης χώρας της ευρωζώνης, η κ Μπακογιάννη είπε πως θα ήταν «τεράστιο πλήγμα» για τη ζώνη του ευρώ και πως θα γύριζε μπούμερανγκ στη Γερμανία (τέτοια σενάρια περιέγραψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών) και το ίδιο το ενιαίο νόμισμα. Θα ήταν τεράστιο λάθος εάν η Ευρώπη αντί για την ενότητα και την αλληλεγγύη επέλεγε τον εσωτερικό διχασμό.    

Για το «Forum για την Ελλάδα» η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως έχει στόχο να φέρει στο προσκήνιο καινούριους ανθρώπους, ενεργούς πολίτες που ιδιωτεύουν και να αναζητήσει τις απαραίτητες συνθέσεις. Για το λόγο αυτό «απευθυνόμαστε σε όλο το πολιτικό φάσμα», τόνισε.

Για την κριτική προς το πρόσωπό της σχετικά με την εκπροσώπηση του καινούριου ενώ μετείχε στο πολιτικό σύστημα τα τελευταία 35 χρόνια, η Ντ. Μπακογιάννη απάντησε πως έχει πει τα πράγματα με το όνομα τους κατά κόρον το τελευταίο 6μηνο και πως τίποτα δεν προκύπτει από παρθενογένεση.

«Μαθαίνουμε από τα λάθη, γυρίζουμε σελίδα και προσπαθούμε με τη γνώση που αποκτήσαμε να διορθώσουμε πράγματα», κατέληξε.   

Ακούστε τη συνέντευξη