Από τα Ναυπηγεία Σύρου «Νεώριον» στην Ερμούπολη ξεκίνησε τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στους πολίτες τις αποφάσεις της Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος και να δώσει το σύνθημα μιας αναπτυξιακής επανεκκίνησης η οποία όμως στερείται συγκεκριμένου σχεδίου επί του παρόντος

«Αυτές οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε, όχι με άνωθεν και έξωθεν εντολές, είναι θεμελιώδεις για την επιβίωσή μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε με κοινωνικούς φορείς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης της Σύρου, παρουσία και του κυβερνητικού κλιμακίου που τον συνοδεύει.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, και ανέφερε ότι «όλη η Ελλάδα για να δει το δικό της καλοκαίρι, πρέπει από σήμερα να προετοιμάζεται, να κάνει μεγάλες αλλαγές».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να χτίσει μια διαφορετική Ελλάδα από εκείνη της κρίσης, της μιζέριας και της ταλαιπωρίας, υπογραμμίζοντας ότι δίνει τον αγώνα όπως τον έδωσε και στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου αποφασίστηκαν σημαντικές για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, θέλουμε να επικυρωθούν στη σύνοδο Κορυφής στις 24-25 Μαρτίου.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας, μίλησαν για τα προβλήματα της Περιφέρειας. Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε μεταξύ άλλων να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για την περιφέρεια.