Μονόδρομος ήταν η παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά τις δηλώσεις που έκανε με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο πλοίο Blue Horizon που οδήγησε στον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση είχε υποβληθεί από την περασμένη Παρασκευή. Το κλίμα ήταν βαρύ για τον πρώην υπουργό και ο σάλος από την δήλωση που έκανε με την οποία φαινόταν να εξισώνει τους θύτες με το θύμα και παρά την καθυστερημένη συγγνώμη του η οργή δεν έλεγε να κοπάσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό. Αυτό, έγινε το περασμένο Σάββατο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έκανε αποδεκτή.

Λόγω της μετάβασης του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες και καθώς προείχαν τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων από την κακοκαιρία, συμφωνήθηκε η δημοσιοποίηση της παραίτησης να γίνει σήμερα Δευτέρα.

Έτσι, ο κ. Βαρβιτσιώτης με μακροσκελή του ανάρτηση στα social media ανακοίνωσε ότι παραιτείται από υπουργός Ναυτιλίας και λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού την χαρακτήρισε αναπόφευκτη και ορθή ανακοίνωσε ότι την θέση του καταλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Στυλιανίδης.