Ένας εκπληκτικός Άντι Μάρεϊ έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στο κεντρικό κορτ του Λονδίνου και επικράτησε 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) του Ελβετού νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και μπροστά στους συμπατριώτες του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τένις.

Από το μακρινό 1908 και τον Τζόσια Ρίτσι είχε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου Βρετανός τενίστας στο μόνο του αθλήματος.

Η κούραση του «βασιλιά των κορτ» φαινόταν εξ’ αρχής, μετά τον μαραθώνιο στον ημιτελικό και ο Άντι Μάρεϊ κάνοντας ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι έφτασε στην… πηγή. Για χρόνια ο Βρετανός βρισκόταν στη… σκιά των «big three» του τένις, όμως είχε έρθει πλέον η ώρα να πάρει το… αίμα του πίσω. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Φέντερερ να μπει στο κλαμπ των Αγκάσι και Ναδάλ, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τόσο τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam, όσο και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό.

Στο πρώτα γκέιμ του παιχνιδιού φαινόταν ότι θα έχουμε μεγάλο… ντέρμπι όσον αφορά τον τελικό νικητή. Οι δύο τενίστες πήγαν συντηρητικά στο ξεκίνημα, ωστόσο ο Άντι Μάρεϊ ήταν… σεληνιασμένος. Με δύο συνεχόμενα μπρέικ, ολοκλήρωσε το πρώτο σετ με 6-2 υπέρ του μόλις σε 37λεπτά και έδειχνε ότι είχε έρθει η… ώρα του να κάνει επιτέλους το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο Φέντερερ έκανε άσχημα χτυπήματα και σίγουρα ήταν κουρασμένος από τον μαραθώνιο του ημιτελικού κόντρα στον Ντελ Πότρο.

Ο Βρετανός ήταν ασταμάτητος. Με το… καλημέρα έκανε μπρέικ στο δεύτερο σετ και πλέον τα δύσκολα για τον Ελβετό νούμερο ένα είχαν έρθει. Στο τρίτο γκέιμ και ενώ ο Μάρεϊ ήταν ήδη μπροστά με 2-0 γκέιμ, ο Φέντερερ έχασε έξι ευκαιρίες να κάνει μπρέικ και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του χρυσού. Τελικά η… αύρα που είχε ο Μάρεϊ φαινόταν ώρες-ώρες εξωπραγματική. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, «ισοπεδώνοντας» τον Φέντερερ με 6-1 γκέιμ και πλέον βρισκόταν μια… ανάσα από την πρώτη του σπουδαία επιτυχία.

Δεν μπορούσε να το χάσει αυτό το χρυσό ο Άντι Μάρεϊ! Αφού είχε βάλει τα… θεμέλια στα δύο πρώτα σετ, ήρθε και η ολοκλήρωση στο τρίτο. Όπως και στο πρώτο σετ, ο Βρετανός έκανε μπρέικ και πάλι στο 5ο γκέιμ, όπου σέρβιρε ο Φέντερερ. Ο Ελβετός δεν είχε δυνάμεις να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, είχε μπει το «νερό στο αυλάκι» και με απλή συντήρηση ο Μάρεϊ, έκανε το 3-0 με 6-4 γκέιμ, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα, πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στο πρόσφατο Wimbledon από τον Φέντερερ.

Πηγή: sport-fm.gr