Ανοδική τάση κυρίως για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και οριακά για το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, το ΚΚΕ 5,9%, η Χρυσή Αυγή 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 6,9%. Οικολόγοι -Πράσινοι λαμβάνουν 2,3%, ο ΛΑΟΣ 1,3%,η ΔΗΣΥ 1,7%, η Δημιουργία Ξανά 1,9%, η Δράση, 0,8%, και το άλλο κόμμα 2,2%.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 20,1%, έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,9% του ΠΑΣΟΚ. Στην τέταρτη θέση με πτωτική τάση παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, την ώρα που η ΔΗΜΑΡ δείχνει να ενισχύεται και να «κυνηγά» την πέμπτη θέση έχοντας ποσοστό 5,7%.

Επίσης, αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή εμφανίζονται να «παλεύουν» στην πρόθεση ψήφου γύρω από το όριο του 5% εμφανίζοντας ποσοστά 4,9% και 4,8% αντίστοιχα. Εκτός Βουλής μένουν Οικολόγοι, Δημιουργία Ξανά, Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στη ερώτηση ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, αν και ο «κανένας» αναδεικνύεται για άλλη μια φορά καταλληλότερος όλων.

Οι πολίτες δείχνουν αρνητική διάθεση και ως προς το ποιο κόμμα θεωρούν ικανό για διακυβέρνηση. Το «κανένα» συγκετνρώνει 35,5%.