«Η μόνη διέξοδος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας, στηριζόμενη από τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.α.)», δήλωσε εκ μέρους της «Κοινωνικής Συμφωνίας» ο Χάρης Καστανίδης, θέτοντας παράλληλα τους όρους ενός τέτοιου κυβερνητικού σχήματος, μετά τις εκλογές 2012.

Συγκεκριμένα, ο Χ. Καστανίδης ανέφερε ότι η θητεία της κυβέρνησης αυτής θα είναι χρονικά περιορισμένη και η αποστολή της θα επικεντρώνεται σε δύο στόχους: Πρώτον, να διαπραγματευθεί με τους δανειστές ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην αναδιοργάνωση του κράτους, στην παροχή ρευστότητας στην αγορά και δεύτερον, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, «ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτες στρεβλώσεις της βούλησης του ελληνικού λαού».

Ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι αν αυτή η κυβέρνηση πετύχει τους στόχους της, τότε μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της για όλο τον κοινοβουλευτικό κύκλο, ενώ αν αποτύχει στη διαπραγμάτευση, τότε πρέπει να τεθούν εκείνη τη στιγμή τα κρίσιμα ερωτήματα για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο των επαφών που είχε προαναγγείλει με τα άλλα κόμματα της αριστεράς, μετά και τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα έχει συνάντηση και με τους Οικολόγους Πράσινους.