Είναι από τα πρώτα πράγματα που ζωγραφίζουμε, όταν είμαστε μικροί. Παίζουμε, σκαρφαλώνουμε, κρεμόμαστε. Το δάσος και την αισθητική αξία της φύσης θα διερευνήσουν τα παιδιά που θα βρεθούν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Παιδικό Μουσείο.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δασοκουβέντες», τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών ανακαλύπτουν την έννοια και τη χρησιμότητα του δάσους και αναγνωρίζουν την αισθητική αξία της φύσης. Πειραματίζονται με υλικά της φύσης και δημιουργούν το δάσος της φαντασίας τους.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά από 7 έως 12 ετών διοργανώνονται τα προγράμματα «Ένα ρομπότ στο Μουσείο» το Σάββατο και «Ο ηλεκτρισμός στο εργαστήρι» την Κυριακή. 

Το Σάββατο με εργαλεία τα χέρια, το μυαλό, τη φαντασία και ένα κουτί Lego Mindstorms, τα παιδιά ανακαλύπτουν τι είναι ένα ρομπότ και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Τέλος, εξερευνούν τρόπους με τους οποίους θα έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν το δικό τους ρομπότ.

Την Κυριακή τα παιδιά διερευνούν τη σχέση της ενέργειας με τον ηλεκτρισμό; Με ποιον τρόπο παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα; Ποια είναι τα ηλεκτρικά φαινόμενα; Τα παιδιά μέσα από πειράματα ανακαλύπτουν μυστικά του ηλεκτρισμού.