Η μόνη περίπτωση που μία πτώση έχει θετική έκβαση είναι όταν τη βλέπεις σε rewind… Παρότι το θέαμα μιας πτώσης με μοτοσυκλέτα δεν μάς ενθουσιάζει ιδιαίτερα, αυτό το βίντεο είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό θα δείτε σήμερα.

Δείχνει τις πτώσεις από την ανάποδη. Από το άγριο και άσχημο αποτέλεσμα, πισογυρίζει τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες τους στη στιγμή που κάτι πήγε στραβά δημιουργώντας τις συνθήκες μιας «τούμπας», «αγοράς οικοπέδου», ή πιο απλά, μιας πτώσης.

Η αντίστροφη πτήση των αναβατών θυμίζει τα κατορθώματα των πρωταγωνιστών στο Matrix ή στα κινέζικα φιλμ κουνγκφού. Όμως αν και οι «πρωταγωνιστές» θυμίζουν ήρωες ταινιών δράσης, δεν είναι τίποτα περισσότερο από θύματα της άγνοιάς τους.

Οι σκηνές που θα παρακολουθήσετε απεικονίζουν κάποια από τα συχνότερα λάθη των αναβατών που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους ή της μοτοσυκλέτας τους, νομίζοντας ότι μπορούν να επιβληθούν στα φυσικά όρια που καθορίζουν τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας ή των ελαστικών.

Οι περισσότεροι από τους αναβάτες έχουν περιορισμένη εμπειρία, πρώτα από όλα διότι ένας έμπειρος αναβάτης δεν θα δοκίμαζε ποτέ τα εικονιζόμενα κόλπα σε ανοιχτό δρόμο.

Αυτό είναι εν τέλει και το νόημα του βίντεο. Αν δεν έχετε εκπαιδευτεί στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας σας -και δεν εννοούμε απλά να έχετε το δίπλωμα- η παρακολούθηση των ειδικών μαθημάτων είναι το πρώτο βήμα για να πάτε γρήγορα αλλά με ασφάλεια. Και βέβαια, μην δοκιμάσετε αυτά που βλέπετε στον δρόμο. Γι αυτό υπάρχουν οι πίστες.

Δείτε το βίντεο…