To Σάββατο 5 Ιανουαρίου ξεκινά το Ράλι Ντακάρ του 2013 από τη Λίμα του Περού για τον υπερμαραθώνιο των 16 ημερών.

Ήδη υπάρχουν κάποιες απώλειες στα στρατόπεδα των πρωταγωνιστών, καθώς ο Marc Coma ένας από τους δύο πρωταγωνιστές των τελευταίων 8 ετών απέσυρε την συμμετοχή του λόγω μη αποκατάστασης του τραυματισμού του στον ώμο στο rally του Morocco.

Η επιστροφή της Honda στο θεσμό ξεκίνησε θεαματικά με ομάδα 5 οδηγών, όμως στη συνέχεια ο αριθμός τους μειώθηκε σε τρεις, καθώς οι δύο τραυματίστηκαν σε δοκιμές.

Οι συμμετοχές έφτασαν φέτος τις 471, εκ των οποίων 187 είναι μοτοσυκλέτες, 49 Quad, 156 αυτοκίνητα και 79 φορτηγά. Τα οχήματα που συνέρρευσαν στην Lima, πρωτεύουσα του Peru για την εκκίνηση ξεπερνούν τα 700, μαζί με τα οχήματα υποστήριξης, ενώ οι συμμετέχοντες μόνο φτάνουν τους 785.

Μαζί με τα άτομα υποστήριξης των ομάδων και την οργάνωση, ο πληθυσμός του «χωριού» ξεπερνά τις 2.000 άτομα, συνθέτοντας την μεγαλύτερη διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού της χρονιάς.

Υπάρχουν διοργανώσεις που χαρακτηρίζονται οι σκληρότερες, οι πιο απαιτητικές από οδηγό ή τα οχήματα, όμως το Ράλι Ντακάρ είναι όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω, μια κατηγορία μόνο του.

Ας απολαύσουμε στα βίντεο και τις φωτογραφίες σκηνές που περιγράφουν καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει «Ντακάρ» για όσους συμμετέχουν αλλά και για όσους το παρακολουθούν από κοντά.

Η αγριότητα της φύσης και η ανθρώπινη επιμονή συναντιούνται μια φορά τον χρόνο – στο Ράλι Ντακάρ.

Μαγευτικά τοπία, εξαντλητικές διαδρομές, ανατροπές κάθε είδους, εναλλαγή χαράς και πόνου, συνθέτουν τον απόλυτο αγώνα.