Η Μαρία Ματσούκαρου, ο Νικήτας Φιλιππάκης και η Γιώτα Λιοπετρίτη ήταν οι παίκτες με τα χειρότερα πιάτα στο Τεστ Δημιουργικότητας και έτσι στο επεισόδιο της Τρίτης (21/3) του MasterChef κλήθηκαν να διεκδικήσουν παραμονή τους στο παιχνίδι μέσα από την διαδικασία του πιάτου αντιγραφής.

Για πρώτη φορά μάλιστα στα χρονικά του MasterChef, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κι η guest chef Nόη Ιωαννίδου βρήκαν κόκκαλα στο πιάτο της Μαρίας Ματσούρακου, εκτός του Σωτήρη Κοντιζά.

Αυτό έκανε τη διαγωνιζόμενη από την Κύπρο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να «πολεμήσει» με τον καινούργιο «εισβολέα» και να παραμείνει στο παιχνίδι.

Η προσπάθεια της Γιώτας συγκέντρωσε 26 βαθμούς, ενώ της Μαρίας 21 βαθμούς. Έτσι η Γιώτα επέστρεψε «ασφαλής» στον εξώστη. Ο Νικήτας 27/40 βαθμούς είχε το καλύτερο πιάτο. Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, η Μαρία θα μαγείρευε για την παραμονή της στο MasterChef 2023.

Η μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Μπέλλου κι η αντίδραση της Μαρίας Μπέη

Ενώ οι περισσότεροι περίμεναν να μπει ξανά στο MasterChef η Κατερίνα Λένη, δεν ήταν και λίγοι που έλεγαν ότι θα επιστρέψει ο Δημήτρης Μπέλλος.

Στο άκουσμα της άφιξής του πολλοί απόρησαν, ενώ άλλοι χαμογέλασαν φανερά αμήχανα.

«Πιστεύω ότι θα είναι η Κατερίνα Λένη, αλλά έχω μια ελπίδα μέσα μου ότι θα είναι ο Δημήτρης», δήλωσε η Μαρία Μπέη, λίγα λεπτά πριν τη μεγάλη αποκάλυψη.

Η σύντροφός του δεν το πίστευε πως βρέθηκε κι ο ίδιος ξανά στο MasterChef και τσίριξε από την χαρά της: «Ακούω το όνομά του, παθαίνω ένα εγκεφαλικό στην κυριολεξία, νομίζω έχει μουδιάσει η αριστερή μου πλευρά και περιμένω να δω τι θα γίνει», είπε η Μαρία Μπέη για την είσοδο του συντρόφου της στο MasterChef 2023.

Ο Κωνσταντίνος είπε: «Κοιτάω την Μπέη, κοιτώ και τον Ηλία που κοιτά ταπεινά και λέω εδώ πέρα θα γίνει μάχη».

«Deja vu θυμίζει το παιχνίδι για εμένα. Είναι ήδη η Μαρία στο σπίτι έρχεται κι ο Δημήτρης… να πω οτι δεν το περίμενα, το περίμενα. Το μόνο που με απασχολεί είναι να μην ξεκινήσουν τα ίδια. Δε με απασχολούν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος… Έχω έρθει να μαγειρέψω όχι πάλι “μου είπες, σου είπα, Δημήτρη αγάπη μου έλα πάρε με από ‘δω!”», δήλωσε για την επιστροφή του Δημήτρη Μπέλλου ο Ηλίας Κιαζόλι.

«Ξαναγύρισα για να κερδίσω, για τίποτα άλλο… Τα υπόλοιπα τα έχω. Το Μαράκι το πήρα, δημοσιότητα πήραμε καλώς ή κακώς, δουλειές υπάρχουν, δεν έχω νικήσει…», είπε στην κάμερα ο νέος «εισβολέας».

Αμέσως μετά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε τον τρόπο που θα «παλέψουν» μαγειρικά οι δύο παίκτες!