Μετά την οριστική αποχώρηση της Σέβας Λογοθέτη από το MasterChef 2023, οι 17 παίκτες συνεχίζουν την πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου, του τροπαίου και του επάθλου των 50.000 ευρώ!

Με Test Δημιουργικότητας ξεκίνησε η νέα εβδομάδα και ένα μεγάλο δίλημμα περίμενε τους διαγωνιζόμενους στην κουζίνα του MasterChef 2023. Σουβλάκι ή burger; Ιδού η απορία!

Ένας παίκτης δεν είχε καλή διάθεση στην δοκιμασία της Δευτέρας (20/3) και είπε στην κάμερα ότι «δεν είναι ο Hulk» για να μπορεί να τους αντιμετωπίσει όλους.

Ο Γιώργος Πορφύρης φάνηκε επηρεασμένος από το bullying που δέχεται στον διαγωνισμό, με εκφράσεις όπως «Τσόκαρο», «Καραγκιόζης», έριξε «βόμβες» – «Πάντα υπάρχει ένας ρουφιάνος.Η Πωλίνα μπορεί να είναι μικρή και άβγαλτη, αλλά είναι οχιά» – και τους έδωσε όλους στεγνά.

Ο Δημήτρης Πολιτάκης τώρα, ως αρχηγός της νικήτριας ομάδας, είχε στη διάθεση του τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας.

Άραγε, βοήθησε τους συμπαίκτες του, με τους οποίους έφτασαν μαζί στο απόλυτο άριστα στην Ομαδική Δοκιμασία;

Ανάμεσα σε σουβλάκι και burger έπρεπε να μοιράσει το εκάστοτε πιάτο και τον χρόνο, με αρκετούς να «γκρινιάζουν».

Ενώ πριν μπουν στην κουζίνα είχε υποσχεθεί στα άτομα της ομάδας του ότι θα δώσει όλα τα πλεονεκτήματα φαίνεται ότι «μπλόφαρε» και έκανε τα αντίθετα.

Όπως ήταν φυσικό, Αλέξανδρος και Άγγελος εξέφρασαν τα παράπονά τους αφού άλλο ζήτησαν και άλλο πήραν.

Η μόνη που ευνοήθηκε ήταν η Πωλίνα, για την οποία τρέφει μια παραπάνω συμπάθεια και για αυτό αποφάσισε να της δώσει τα πλεονεκτήματα.

Ο Δημήτρης επέλεξε να δώσει μόνο 40 λεπτά στον Άγγελο για το burger του, με τον τελευταίο να αντιδρά: «Μόλις ξεφτίλισες τον εαυτό σου. Δεν περίμενα να το πει. Δηλαδή μόλις είπε ότι δεν το θεωρώ μειονέκτημα το burger στα 40 λεπτά. Έχεις 60 και 40. Όταν δίνεις σε κάποιον 40 λεπτά είναι ή δεν είναι μειονέκτημα;»

Η Μαρία Μπέη είχε μαγειρέψει με… ασβέστη αντί για γάλα

Μία ανάμνηση… φωτιά διηγήθηκαν τώρα στους παίκτες του MasterChef 2023 οι τρεις σεφ – κριτές στο επεισόδιο της Δευτέρας (20/3).

Συγκεκριμένα, θυμήθηκαν την ημέρα που η Μαρία Μπέη, είχε μπερδέψει το γάλα με τα… διακοσμητικά γάλατα που είχαν στο πλατό του MasterChef 5, τα οποία είχαν μέσα… ασβέστη!

«Είχα κάνει στο παλιό MasterChef ένα λάθος. Πήγα και πήρα τα γάλατα που τα είχαν για ομορφιά, είχαν μέσα ασβέστη! Ευτυχώς δεν πρόλαβα να βάλω τον πουρέ, μου φαινόταν βασικά σαν ‘’κομμένος’’» είπε η Μαρία, που συμμετέχει και στο φετινό MasterChef, γελώντας με αυτή την ανάμνηση.

Νόμιζε ότι ήταν εκτός θέματος, αλλά κέρδισε τα 1.000 ευρώ

Ένα αποδομημένο και διαφορετικό από το ζητούμενο πιάτο είχε ο Γιώργος Πορφύρης στο Τεστ Δημιουργικότητας – μάλλον ως αποτέλεσμα της κακής του ψυχολογίας – και νόμιζε ότι οι κριτές θα το θεωρήσουν εκτός θέματος.

Ο Γιώργος Πορφύρης για την ακρίβεια είπε στην αρχή του επεισοδίου στην κάμερα ότι «δεν είναι ο Hulk» για να μπορεί να τους αντιμετωπίσει όλους. Ο παίκτης φάνηκε επηρεασμένος από το bullying που – όπως ομολόγησε – δέχεται στον διαγωνισμό, με εκφράσεις όπως «Τσόκαρο», «Καραγκιόζης», έριξε «βόμβες» – «Πάντα υπάρχει ένας ρουφιάνος. Η Πωλίνα μπορεί να είναι μικρή και άβγαλτη, αλλά είναι οχιά» – και τους έδωσε όλους στεγνά.

Προς μεγάλη του έκπληξη ο Γιώργος Πορφύρης όχι μόνο άκουσε καλά σχόλια για τη δημιουργία του αλλά ήταν ο παίκτης που είχε την καλύτερη προσπάθεια και κατάφερε να κερδίσει τα 1.000 ευρώ!

Μαζί του στις καλύτερες προσπάθειες ήταν ο Κόκοτας, ο Νίκος και ο Ηλίας.

Υποψήφιοι προς αποχώρηση, τρεις φίλοι

Από την άλλη για τρεις παίκτες τα πράγματα είχαν κακή εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας, η Μαρία Ματσούκαρου και η Γιώτα είχαν τα χειρότερα πιάτα και έτσι, απόψε μαγειρεύουν προσπαθώντας να κρατήσουν τη θέση τους στον διαγωνισμό.

Οι τρεις τους, εκτός από συμπαίκτες, είναι και φίλοι και η δοκιμασία αυτή θα είναι σίγουρα ψυχοφθόρα. Ο παίκτης με τη χειρότερη προσπάθεια στη δοκιμασία τους, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νέο «εισβολέα».