Τα μοντέλα του GNTM 5 κλήθηκαν στη δοκιμασία της Δευτέρας (12/12) να φωτογραφηθούν πάνω σε μία υπερυψωμένη γυάλινη πλατφόρμα, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ευρηματικό concept, ποζάροντας σαν… έμβρυα σε κοιλιά alien.

Η Coty αν και αντιμετώπισε και πάλι πολλά προβλήματα με το ρούχο της και κυρίως το τοπ που γλιστρούσε, έσκισε στο σετ, κάτι που αποτυπώθηκε και στη λήψη της.

«Είναι υπερ – συγκλό. Είναι το τέλειο», φώναξε η Βίκυ Καγιά, όταν έφτασε η σειρά του επίδοξου μοντέλου να κριθεί, ξετρελαμένη με το αποτέλεσμα που είχε μπροστά της.

Ο Τάσος Σοφρωνίου στάθηκε στην ικανότητά της να μεταμορφώνεται ανάλογα με το concept και στη συνέχεια σχολίασε πως η φωτογραφία της είναι από τις κορυφαίες της βραδιάς.

Η συγκλονιστική εικόνα της Coty, σήκωσε από την καρέκλα του τον Γιώργο Καράβα, ο οποίος πλησίασε προς το μέρος της, για να τη συγχαρεί, δίνοντάς της το χέρι του.

«Νομίζω ότι έχω πάρει το respect και από τους τρεις. Αυτό κρατάω, δεν περιμένω τα επιμέρους. Δε μένω στις λέξεις, μένω στο ότι έχω τρεις έμπειρους ανθρώπους, που μπορούν να δουν ότι αυτό το νέο πλάσμα μπορεί να κάνει πολλά», δήλωσε η Coty, ύστερα από τα αποθεωτικά σχόλια των κριτών. Στο τέλος ήταν κι αυτά που της χάρισαν για τρίτη φορά την καλύτερη φωτογραφία.

Ο Τάσος Σοφρωνίου ενθουσιάστηκε με τη Μύρια

Τα γυαλιά τώρα φόρεσε η Μύρια στον Τάσο Σοφρωνίου στο GNTM. Ο κριτής δεν ήταν τόσο σίγουρος για τις δυνατότητές της, όταν μπήκε στο διαγωνισμό, και τελικά διαψεύστηκε. Ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νεαρή παίκτρια:

«Σε αυτό το σημείο, πριν δούμε τη φωτογραφία σου, θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Ήμουν από τους πρώτους που, όταν επιλέχθηκες από την αρχή αρχή εδώ… Η Βίκυ κι ο Γιώργος ήταν πολύ πιο παθιασμένοι από ότι εγώ. Μύρια με έκανες να φάω τα λόγια μου και να μετανιώσω την ώρα και τη στιγμή που σε αμφισβήτησα.

Θεωρώ πως έχεις δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να είσαι εδώ χωρίς ποτέ να είσαι loud και να παραπονεθείς. Σε αυτήν τη φωτογραφία βλέπω ένα κορίτσι σπασμένο κι εξαιρετικά σουρεάλ…». Η Μύρια ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ζητούμενο της φωτογράφισης του GNTM κι ο Τάσος Σοφρωνίου τής έδωσε τα εύσημα.

Η «καταρίτσα», τα «παπαγαλάκια» και το «δολοφονικό» βλέμμα

Μόνο φαινομενικά επικρατούν οι ισορροπίες στο GNTM, αφού τα κορίτσια στο σπίτι έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, εκτοξεύοντας μπηχτές εκατέρωθεν.

Αρχικά στόχος ήταν Αλεξία, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο της Μύριας, της Μαρίτας και της Βικτώριας. Οι τρεις κοπέλες την ονόμασαν «καταρίτσα» από το κατάρα, γιατί θεωρούν ότι είναι όπου φυσάει ο άνεμος μέσα στο σπίτι και περιφέρεται σαν άδικη κατάρα.

Το μήνυμα, που εμφανίστηκε την επόμενη μέρα στην τηλεόραση, έγινε αφορμή για μία παρεξήγηση, που ενώ φάνηκε να τελειώνει σύντομα, σιγόβραζε για αρκετές ώρες ακόμα.

Σε αυτόν τον δεύτερο γύρο αψιμαχιών του GNTM πρωταγωνίστησε η Μικαέλα, η οποία υπέθεσε το ποια θα μπορούσε να είναι η δοκιμασία αποχώρησης. Η Μαρίτα μοιράστηκε την ίδια ιδέα, με την Μικαέλα να αναφέρει ότι την αντιγράφει. Το βλέμμα της Μαρίτας μίλησε από μόνο του και στη συνέχεια οι δύο πλευρές αντάλλαξαν καρφιά στα πηγαδάκια τους. Η Coty χαρακτήρισε την παρέα της Μαρίτας «παπαγαλάκια», που λένε τις δικές τους ιδέες.

Ο τρίτος γύρος «παίχτηκε» όταν η Βικτώρια που είχε το δικαίωμα να μοιράσει τα μειονεκτήματα, τα έδωσε στην Αλεξία Τράικο και τη Μικαέλα. Οι δύο συμμετέχουσες δε θα μπορούσαν να ακουμπήσουν με τις παλάμες τους τη γυάλινη πλατφόρμα που γινόταν η φωτογράφιση.

Λίγο πριν ετοιμαστούν τα μοντέλα για το σετ, η Μικαέλα υποστήριξε ότι η Βικτώρια της έδωσε μειονέκτημα, για να την εκδικηθεί για την κριτική που έκανε στη φίλη της, Μαρίτα. Ενώ απευθυνόμενη στην κόρη της και φανερά εκνευρισμένη, χαρακτήρισε τις διαγωνιζόμενες διπρόσωπες.

Η Μαρίτα από την άλλη έδειξε να ενοχλήθηκε με το σχόλιο της Μικαέλα ότι την αντιγράφει και υποστήριξε ότι με τη συμπεριφορά της επιχειρεί να την αποσπάσει από τον στόχο της,

«Υπάρχουν άτομα μέσα στο σπίτι που με έχουν απογοητεύσει με τη συμπεριφορά τους. Εκνευρίστηκα λιγάκι, γιατί εγώ είμαι πάντα καλή και τις προσέχω και προσπαθώ να μη νιώσουν τα disadvantage που πρέπει να δώσω, αλλά ίσως πρέπει κι εγώ να αλλάξω τη στρατηγική μου και να μη λυπάμαι κανέναν», ήταν τα λόγια που είπε μπροστά στις κάμερες η Μικαέλα για ορισμένες συμπαίκτριές της.

Η Μικαέλα πρωταγωνίστησε σε όλο το επεισόδιο και μαζί με την κόρη της δέχτηκαν και αργότερα τα «καρφιά» της άλλης ομάδας. Τα επίδοξα μοντέλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δικούς τους ανθρώπους και η συγκεκριμένη παίκτρια ήρθε σε επικοινωνία με τον σύζυγό της, στον οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις κακές επιδόσεις της κόρης τους, στα τελευταία πλατό, λέγοντας πως «Αν διώξουν τη Μάρα δεν θέλω να κάτσω».

Όταν δε, μαζί με την κόρη της και την Κάτια βρέθηκαν στις bottom 3 του GNTM 5, δηλαδή στις τρεις λιγότερο καλές φωτογραφίσεις της τελευταίας δοκιμασίας και αφού κατάφερε τελευταία στιγμή να… σωθεί, δεν μπορούσε να κρατήσει την ψυχραιμία της βλέποντας την Μάρα με το ένα πόδι στην έξοδο.

Στην ανακοίνωση του αποτελέσματος ότι εντέλει φεύγει η Κάτια από το ριάλιτι μόδας, η Μικαέλα δήλωσε ότι δε θα άντεχε να φύγει η κόρη της και να μείνει η ίδια στο GNTM εκνευρίζοντας τις άλλες κοπέλες που αντέδρασαν με το αποτέλεσμα και το θεώρησαν άδικο, καθώς πίστευαν πως η Μάρα θα έμενε εκτός παιχνιδιού, λόγω της χαμηλής της απόδοσης, ενώ η Μικαέλα έχει δηλώσει πως δεν την ενδιαφέρει να κάνει καριέρα ως μοντέλο, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει την πορεία της στον διαγωνισμό