Άλλο ένα επεισόδιο του GNTM 5 ολοκληρώθηκε με τη διαδικασία αποχώρησης, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό που θα αναδείξει το φετινό Top Model. Σε αυτό που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (12/12) οι υποψήφιες «λύγισαν» ακούγοντας τους δικούς τους ανθρώπους στο τηλέφωνο, ζητώντας και μια γνώμη για την πορεία τους στο GNTM αλλά και την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για εκείνες.

«Έσπασε» η Μιχαέλα μιλώντας με τον σύζυγό της – «Αν διώξουν τη Μάρα δεν θέλω να κάτσω»

Η Μικαέλα συγκινήθηκε έντονα, όταν άκουσε τη φωνή του συζύγου της, Γιώργου, στον οποίο έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο διάστημα που βρίσκεται μέσα στον διαγωνισμό ομορφιάς.

Η ίδια εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις κακές επιδόσεις της κόρης της, Μάρας, στα τελευταία πλατό, λέγοντας πως αν αποχωρήσει θα φύγουν μαζί.

«Τα πηγαίνω πολύ καλά και η Μάρα όχι τόσο καλά, τώρα χάνεται ο σκοπός μου, εγώ γι’ αυτό ήρθα μέσα στο παιχνίδι, όχι για να προβάλλω τον εαυτό μου, αν την διώξουν δεν θέλω να κάτσω. Δεν είναι σαν να θέλω να την επισκιάσω; Θα τα λέω και εγώ συνέχεια από μέσα μου και θα προσπαθήσω να τα πιστέψω και εγώ, έτσι ώστε να μην τα παρατήσω σε περίπτωση που αποχωρήσει η κόρη μου» είπε η Μιχαέλα Νόβακ Μαρλή συγκινημένη.

Ο αγαπημένος της όμως τη συμβούλεψε να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά της και να συνεχίσει να δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Όπως και να αφήσει την κόρη τους να προσπαθήσει μόνη της για να μην είναι στη σκιά της.

«Όχι αγάπη μου, δεν γίνεται έτσι, να μάθει και η Μάρα να παλεύει και να αγωνίζεται. Και στη ζωή της, αύριο – μεθαύριο που θα πάει στη δουλειά της, τι θα λένε οι άλλοι; “Ας μην πάμε εμείς καλά για να τα πηγαίνει καλά η Μάρα;” Όχι, να μάθει να αγωνίζεται, να βελτιώνεται, η ζωή έτσι είναι».

Η στιγμή που η Αλεξία Τ. ξεσπάει σε κλάματα

«Κρατάω σαν φυλαχτό όλες τις συμβουλές που μου λένε οι δικοί μου, γιατί στο τέλος μόνο εκείνοι με ξέρουν στ’ αλήθεια. Χωρίς να είναι εδώ μαζί μου, ξέρουν ακριβώς τι σκέφτομαι και τι αισθάνομαι», είπε η Αλεξία Τ., η οποία δεν άντεξε και με το που σήκωσε το τηλέφωνο ο συγγενής της, ξέσπασε σε λυγμούς.

Η δοκιμασία και τα μειονεκτήματα που μοίρασε απλόχερα η Βικτώρια

Στο industrial σετ της φωτογράφισης, ο Γιώργος Καράβας, ο Τάσος Σοφρωνίου και η Mary Vitinaros, εξήγησαν στα μοντέλα τι θα ακολουθούσε. Σε μία από τις ωραιότερες φωτογραφήσεις, ο Παναγιώτης Σιμόπουλος κλήθηκε να φωτογραφίσει τα μοντέλα πάνω σε μία υπερυψωμένη γυάλινη πλατφόρμα για την καμπάνια γνωστής εταιρίας υποδημάτων.

Τα ζητούμενα πολλά και ενδιαφέροντα: weird posing, αντίληψη του σώματος σε σχέση με τα custom made παπούτσια της εταιρίας και τα custom made ρούχα της σχεδιάστριας Ειρήνης Μάκου. Τα επίδοξα μοντέλα έπρεπε να ποζάρουν σαν… έμβρυα σε κοιλιά alien.

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο του διαγωνισμού, η Βικτώρια, που είχε την καλύτερη φωτογραφία στην προηγούμενη δοκιμασία είχε το πολύ δυνατό πλεονέκτημα να φωτογραφηθεί όσο χρόνο ήθελε για να πετύχει την τέλεια φωτογραφία. Η διαγωνιζόμενη μπορούσε να μοιράσει το μειονέκτημα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης σε δύο συμπαίκτριες της.

Μετά από υπόδειξή της, η Αλεξία Τράικο κι η Μικαέλα ήταν οι δύο συμμετέχουσες που δε θα μπορούσαν να ακουμπήσουν με τις παλάμες τους τη γυάλινη πλατφόρμα που γινόταν η λήψη.

H Aλεξία δήλωσε έτοιμη να δεχθεί κι αυτήν την πρόκληση, ενώ η Μικαέλα ξεκαθάρισε ότι έχει υψοφοβία και θα έπρεπε να υπερβεί τον εαυτό της.

Αυτό το μοντέλο κέρδισε την καλύτερη φωτογραφία

Οι διαγωνιζόμενες έβαλαν τα δυνατά τους και προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα υπέροχο concept, κάποιες φορές με επιτυχία, κάποιες όχι και τόσο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στο πλατό, που ακολούθησε.

Στην τέταρτη θέση της κριτικής επιτροπής βρέθηκε η διευθύντρια του περιοδικού Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη, η οποία έδωσε το δικό της στίγμα για το τι σημαίνει φωτογραφία μόδας.

Η στιγμή της κρίσης έφτασε σε ένα ακόμη πλατό του GNTM 5 με τη Βίκυ Καγιά να ανακοινώνει πρώτα ποια διαγωνιζόμενη πήρε τη δουλειά.

Η Βικτώρια και η Coty είχαν εντυπωσιακές λήψεις και δικαίως η fashion expert τις φώναξε να έρθουν μπροστά. Η Βικτώρια μάλιστα άκουσε για δεύτερη συνεχή φορά το όνομά της στις καλύτερες φωτογραφίες.

Ωστόσο, αυτή που κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια ήταν η Coty. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η διαγωνιζόμενη τα πηγαίνει καλύτερα από όλες σε φωτογράφιση.

Κάτια ή Μάρα; Ποιο από τα δύο μοντέλα αποχώρησε; – Η αντίδραση της Μικαέλα στην όλη διαδικασία

Για πρώτη φορά μαμά και κόρη, η Μιχαέλα κι η Μάρα, βρέθηκαν στις bottom 3 του GNTM 5, δηλαδή στις τρεις λιγότερο καλές φωτογραφίσεις της τελευταίας δοκιμασίας, παρέα με την Κάτια.

Aφού η Μικαέλα κατάφερε τελευταία στιγμή να… σωθεί, μην μπορώντας να κρατήσει την ψυχραιμία της δεν μπορούσε να βλέπει την κόρη της υποψήφια προς αποχώρηση.

Η… λύτρωση για την 48χρονη μητέρα ήρθε δια στόματος Βίκυς Καγιά, που ανακοίνωσε ότι λίγο καλύτερη φωτογραφία είχε η Μάρα, με την Κάτια για δεύτερη φορά να αποχωρεί.

Στην ανακοίνωση του αποτελέσματος η Μικαέλα δήλωσε ότι δε θα άντεχε να φύγει η κόρη της και να μείνει η ίδια στο GNTM.

Η Βίκυ Καγιά, ο Τάσος Σοφρωνίου κι ο Γιώργος Καράβας είπαν τα καλύτερα λόγια στην Κάτια. «Σε αυτήν την αποχώρηση είμαι πολύ πιο ήρεμη, πιο ψύχραιμη και πιο συγκροτημένη… Φεύγω με εμπειρία, ξέρω ποια είμαι και τι μπορώ να δώσω. Δε χρειάζεται να στεναχωριέμαι για κάτι, δεν τελειώνει το ταξίδι μου εδώ», είπε φεύγοντας η Κάτια.

«Μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι ο κόσμος είδε μια άλλη Κάτια. Κι αυτή είναι η πραγματική Κάτια. Αυτή που είναι ψύχραιμη, πέφτει, σηκώνεται, στέκεται στα πόδια της, είναι δυναμική… Αυτή είναι η Κάτια. Έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα μέσα από το GNTM και μετά την επιστροφή μου. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά», πρόσθεσε το μοντέλο από την Ουκρανία.

Πολλές από τις κοπέλες αντέδρασαν με το αποτέλεσμα και το θεώρησαν άδικο, καθώς πίστευαν πως η Μάρα θα έμενε εκτός παιχνιδιού, λόγω της χαμηλής της απόδοσης, ενώ από την πλευρά της η Μικαέλα έχει δηλώσει πως δεν την ενδιαφέρει να κάνει καριέρα ως μοντέλο και θα αποχωρήσει αν φύγει η κόρη της, η Μάρα. Παρόλα αυτά συνεχίζει την πορεία της στο διαγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα η Βικτώρια σχολίασε την αντίδραση της Μικαέλα κι ότι συνεχώς τονίζει ότι αν φύγει η κόρη της θα φύγει κι εκείνη. Μιλώντας στην κάμερα μετά την αποχώρησή της, η Κάτια πρόσθεσε: «Νιώθω λίγο αδικημένη… Η Μικαέλα μας έχει πει πάρα πολλές φορές off camera ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει το μόντελινγκ, ότι δε θέλει να κάνει καριέρα μοντέλου». Άδικη τη στάση της Μικαέλα χαρακτήρισε κι η Μαρίτα.