Στα 8,42 μέτρα «πέταξε» στη Ζυρίχη ο Μίλτος Τεντόγλου, που είναι ο νέος κάτοχος του διαμαντιού στο μήκος των ανδρών για το 2022, καθώς ήταν ο νικητής στον τελικό του Diamond League.

Η κάμερα της εκπομπής «Πρωινό μας» τον πέτυχε στο αεροδρόμιο και η αντίδραση του ήταν επική. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ρώτησε τον δημοσιογράφο από ποια εκπομπή είναι και όταν εκείνος απάντησε από τη Φαίη Σκορδά ο Μίλτος Τεντόγλου αναφώνησε «ουάου».

Δείτε το στιγμιότυπο:

«Δεν τρελαίνομαι πολύ για τα διαμάντια – Το αφιερώνω στη μάνα μου»

Ο Έλληνας αθλητής αφιέρωσε το διαμάντι στη μαμά του. «Είμαι ευχαριστημένος. Είναι το πρώτο μου διαμάντι, έκανα και καλή επίδοση. Όλα καλά και τελειώνει με ιδανικό τρόπο η σεζόν. Δεν τρελαίνομαι πολύ για τα διαμάντια και τα Diamond League. Δεν τους θεωρώ τόσο σημαντικούς αγώνες. Εμένα με ενδιαφέρει η επίδοση πιο πολύ» δήλωσε μετά την μεγάλη επιτυχία του στη Ζυρίχη.

Όταν ρωτήθηκε σε ποιον αφιερώνει το διαμάντι, απάντησε: «Το αφιερώνω στην μάνα μου, ξέρω γω…». Είπε πως ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε μετά το μετάλλιο ήταν η κοπέλα του. «Τέτοια θέλετε εσείς. Η κοπέλα μου. Μου έστελνε μηνύματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πάντα με βλέπει, ξέρει από στίβο και μου είπε μπράβο», ανέφερε.

Ποιοι είναι όμως οι επόμενοι στόχοι του; «Να συνεχίσω τις καλές επιδόσεις, τα μετάλλια, να κάνω ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Το μόνο που μου λείπει είναι το χρυσό στο Παγκόσμιο Ανοιχτού και αν το κερδίσω θα ήταν υπέροχο».