Οι τελικοί του MasterChef 2022 συνεχίζονται και στο επεισόδιο της Δευτέρας (6/6) οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν τους δύο φιναλίστ, Καλλιόπη Μπεζαντέ και Παναγιώτη Κουμουνδούρο, στην πανέμορφη Τοσκάνη της Ιταλίας.

Είναι η δεύτερη φορά που το MasterChef ταξιδεύει στην Ιταλία και αυτή τη φορά οι διαγωνιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαγειρικά διαμάντια, που κρύβονται στα μικρά χωριά της Τοσκάνης, αλλά και να λάβουν μέρος σε δύο απαιτητικές δοκιμασίες τελικού.

Παναγιώτης – Καλλιόπη στην Ιταλία για τις δοκιμασίες

Τόσο ο Παναγιώτης όσο και η Καλλιόπη δήλωσαν πολύ χαρούμενοι που έφτασαν στον τελικό του διαγωνισμού μαγειρικής του Star, αλλά και που μετά από πέντε μήνες βγήκαν από το σπίτι του MasterChef κάνοντας αυτό το ταξίδι.

Εκεί φυσικά τους περίμεναν και οι τρεις κριτές, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει διάφορες δοκιμασίες για εκείνους.

«Εδώ παιδιά θα λάβουν χώρα δύο από τις δοκιμασίες του φετινού τελικού. Συνεχίζεται η διαδικασία συλλογής βαθμών. Αυτό πρέπει να έχετε στο νου σας. Συγκεντρώστε όσες πληροφορίες μπορείτε σε κάθε στάση που θα κάνουμε. Θα σας χρειαστούν», είπε αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Πρώτη στάση το γραφικό χωριό Panzano και η «Antica Macelleria Cecchini», όπου η Καλλιόπη και ο Παναγιώτης είχαν τη χαρά να γνωρίσουν τον παγκοσμίου φήμης κρεοπώλη Dario Cecchini, αλλά και να ξεκινήσουν «μερακλήδικα» το γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη. Ο συμπαθής Dario σύστησε τους παίκτες στη μακρά ιστορία του κρεοπωλείου ενώ τους μύησε στα μυστικά της ετρουσκικής κοπής κρεάτων. Για να δειγματίσει τα καλούδια του έφερε μπροστά πελώριες μπριζόλες.

«Μερακλήδικα» ξεκίνησε το γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη

Τους υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο αλλά και με ένα ποτό. Αφού τους έδωσε δύο κομμάτια κρέατος και τους ευχήθηκε «καλά ψησίματα» τους… παρέδωσε στον «μάστορα της ψησταριάς», τον Λορέντζο.

Έψησε κρέας και οι δυο φιναλίστ τα δοκίμασαν και ξετρελάθηκαν με το πόσο νόστιμο ήταν. Κάπως έτσι ξεκίνησε «μερακλήδικα» το γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη.

Πάνος: Τα Michelin είναι σαν τα περίπτερα στην Ιταλία

Μετά από τις στιγμές χαλάρωσης και την περιήγηση στο χωριό Panzano, Παναγιώτης και Καλλιόπης φτάνουν στο σημείο όπου θα διεξαγόταν η πρώτη διαγωνιστική δοκιμασία αυτού του ταξιδιού.

Σειρά είχε η πρώτη διαγωνιστική δοκιμασία αυτού του ταξιδιού. Οι δυο φιναλίστ έφθασαν στον ιστορικό χώρο του Αββαείου του Pasignano, όπου λειτουργεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ιταλία, η «Osteria di Pasignano». Καλεσμένος ήταν ο chef του εστιατορίου, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, Matteo Lorenzini.

Ο Παναγιώτης ακούγοντας πως ο chef έχει αστέρι Michelin, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω τον σεφ. Στην Ιταλία τα αστέρια Michelin είναι σαν τα περίπτερα. Όποια πέτρα και να σηκώσεις βρίσκεις και έναν Michelinάτο από κάτω».

Το ζητούμενο της πρώτης δοκιμασίας στην Ιταλία

Το ζητούμενο αυτής της δοκιμασίας ήταν ένα menu τριών σταδίων με προϊόντα που παράγονται στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι. Το menu, που θα παρουσίαζε ο κάθε διαγωνιζόμενος, θα έκρινε και θα βαθμολογούσε ο chef του εστιατορίου, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, Matteo Lorenzini.

Έμπνευση, δημιουργικότητα και άρτια τεχνική εκτέλεση, ήταν απαραίτητα στοιχεία, που θα έπρεπε να διαθέτουν οι διαγωνιζόμενοι, σε αυτή την τόσο σημαντική μαγειρική αναμέτρηση.

Οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να διατηρήσουν τη μαγειρική τους ψυχραιμία, έχοντας στη διάθεσή τους 2 ώρες για να ετοιμάσουν τα πιάτα τους.

Κατά τη διάρκεια των ετοιμασιών φάνηκε ότι τόσο η Καλλιόπη όσο και ο Πάνος είχαν πιεστεί πολύ. Έτσι ο Σωτήρης Κοντιζάς έσπευσε να τους εμψυχώσει αλλά μάταια… ίσα που ακουγόταν το «ναι σεφ» που έλεγε κάθε τόσο η Πόπη.

Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα και από τους χρήστες του Twitter που έσταξαν λίγο από το φαρμάκι τους για τον «νερόβραστο» τελικό.