Στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένος ο Ιωσήφ Πολυζωίδης το μεσημέρι της Δευτέρας (14/02), απέναντι από τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο ηθοποιός μίλησε για το θάνατο των γονιών του ενώ αναφέρθηκε και στην νέα σειρά της ΕΡΤ, «Ο όρκος» στην οποία πρωταγωνιστεί και υποδύεται έναν άστεγο.

Αρχικά, ο Ιωσήφ Πολυζωίδης εξομολογήθηκε πως στην πρώτη ταινία που συμμετείχε, πληρώθηκε απλά για να κάνει… σούζες ενώ αποκάλυψε πως πριν την υποκριτική είχε δουλέψει σε οικοδομή, ως μπάρμαν αλλά και ως σερβιτόρος.

«Είναι πολύ εύκολο να βρεθείς στον δρόμο»

Στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Ο όρκος» ο Ιωσήφ Πολυζωίδης υποδύεται έναν άστεγο. «Είναι πολύ εύκολο να βρεθείς στον δρόμο. Το έψαξα λίγο και υπάρχουν άνθρωποι, που δεν ήταν επιλογή τους, απλά μείνανε στο δρόμο. Η συνήθεια είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αν μείνεις στο δρόμο μια φορά είναι δύσκολο να φύγεις, ο δρόμος σε ρουφάει. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Την πρώτη μέρα στο γύρισα όταν πήγα και ντύθηκα άστεγος, έκανα ένα πείραμα για να δω και πως είναι, πώς αισθάνεσαι. Άρχισα να βγαίνω στους δρόμους με τα ρούχα, απλά είχα το κεφάλι κάτω να μην φαίνομαι, να μην καταλαβαίνουν ποιος είμαι, και άρχισα να ζητάω λεφτά. Άλλοι μου δίνανε, άλλοι μου λέγανε “φύγε από εδώ”, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, έκλεισε γρήγορα το τζάμι. Συμπεριφορές που δεν αξίζουν, γιατί δεν ξέρεις πως έχει βρεθεί στο δρόμο αυτός ο άνθρωπος» τόνισε ο ηθοποιός Ιωσήφ Πολυζωίδης.