Ως σταρ του Χόλιγουντ και φοιτητής ενός εκ των πιο παραδοσιακών σχολείων της Μεγάλης Βρετανίας, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ίσως να μην θεωρείται από τους επιφανείς αντιπάλους της πατριαρχίας. Ωστόσο, ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που του δίνεται ώστε ν’ ασκήσει κριτική στην τοξική συμπεριφορά ορισμένων ανδρών και το κακό που προξενεί. Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι «Sky News», ο 45χρονος Άγγλος ηθοποιός ανέφερε πως οι άνδρες θα έπρεπε «να σκάσουν και ν’ ακούσουν».

«Ως κοινωνία, πρέπει να διορθώσουμε τη συμπεριφορά των ανδρών και να κατανοήσουμε πως είναι η στιγμή να σηκώσουμε το χαλί και να δούμε τί κρύβεται από κάτω. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ… Ιδίως σ’ έναν κόσμο που αμφισβητεί το status quo και επιτέλους εμφανίζει τις ανεπάρκειες της πατριαρχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έπειτα εμφανίζεται αυτή η δήθεν επαναστατική πλευρά, η άρνηση, η ανώριμη συμπεριφορά του στιλ “α, όχι και δεν είναι όλοι οι άνδρες κακοί” και μπλα μπλα μπλα, αλλά όχι. Πρέπει να σκάσουμε και ν’ ακούσουμε».

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πρωταγωνιστεί στην ταινία της «The Power of the Dog», όπου υποδύεται ένα σκληρό καουμπόι στη Μοντάνα των Η.Π.Α. τη δεκαετία του 1920, ο οποίος καταπιέζει τις γυναίκες, ενώ αποστρέφεται αυτό που πραγματικά είναι. Η ταινία θα γίνει διαθέσιμη μέσω του Netflix από την 1η Δεκεμβρίου και έχει δεχθεί εξαιρετικές κριτικές ως τώρα.

«Ζούμε σε μια εποχή όπου γυναίκες που έχουν επιζήσει από άσχημα περιστατικά βίας και κακομεταχείρισης μιλούν και μας βοηθούν να καταλάβουμε πως δεν είναι αρκετή η αναγνώριση της βίας που έχουν υποστεί, δεν είναι αρκετή η αναγνώριση των μειονεκτημάτων. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αυτό που συμβαίνει και στην ταινία, να εξετάσουμε τον λόγο πίσω από την καταπιεστική συμπεριφορά και να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε τους άνδρες», δήλωσε.