Ένα γκρουπ 12 νέων ανθρώπων, από διαφορετικές φυλές και με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, άγνωστοι μεταξύ τους, συγκατοικεί σ’ ένα σπίτι, χωρίς πρόσβαση στον «έξω κόσμο». Θεωρούν πως συμμετέχουν στην τελική φάση ενός κάστινγκ για ένα reality show, του οποίου ακόμη δεν ξέρουν τους κανονισμούς. Γνωρίζουν μονάχα πως υπάρχει ένα άλλο σπίτι έτοιμο να τους υποδεχθεί στο οποίο θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση όλο το 24ωρο. Αγνοούν, όμως, πως στο σπίτι που ήδη βρίσκονται τους καταγράφουν. Το reality show έχει ήδη αρχίσει κι εκείνοι συμμετέχουν χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Αυτή είναι η βασική ιδέα του «Insiders», ενός reality show που δημιούργησαν Ισπανοί και διατίθεται πλέον μέσω του Netflix. Στόχος του είναι να φέρει μια… επανάσταση στο είδος και οι διαγωνιζόμενοι να παρουσιάζονται περισσότερο όπως είναι στην πραγματικότητα και να μην είναι «στημένοι». Αποκρύπτοντας ότι το… παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη νιώθουν πως οι συμμετέχοντες θα είναι πιο αυθόρμητοι στη διάρκεια των επτά επεισοδίων του πρώτου κύκλου. Εκτιμούν πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουν και κοινό που δεν θα έβλεπε ποτέ μια εκπομπή του είδους όπως είναι το «Survivor» ή το «Big Brother», τα οποία επίσης γνωρίζουν επιτυχία στην Ισπανία. Μια από τις διαφορές είναι πως στην εξέλιξη του σόου δείχνουν στους συμμετέχοντες πως άλλα έλεγαν στην αρχή και άλλα είπαν ή έκαναν στη συνέχεια. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Νάιβα Νίμρι, γνωστή από το ρόλο της στο «La Casa de Papel» είναι η φωνή και το πρόσωπο του προγράμματος.

«Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά τηλεθεατών που που μεγάλωσε βλέποντας reality και παράλληλα με την αυξημένη χρήση των social media, είναι συνηθισμένοι στο να υποκρίνονται ακόμη κι αν το κάνουν υποσυνείδητα. Τελικά είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε ή αυτό που θέλουν οι υπόλοιποι για εμάς ή εκείνο που μας κάνουν να νιώθουμε;», ανέφερε ο παραγωγός του show, Χοσέ Βελάσκο. «Θέλουμε να επιστρέψουμε στο φορμάτ όπου οι συμμετέχοντες ήταν ανώνυμοι και αυθεντικοί», πρόσθεσε η επίσης παραγωγός, Αράντσα Σάντσεθ.