Μετά την αποχώρηση της Μαρίας Λαζαρίδου, οι έντεκα καλύτεροι παίκτες του φετινού MasterChef μπήκαν ξανά στην κουζίνα και εκεί τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.

Οι φιλόδοξοι μάγειρες αντίκρισαν μπροστά τους τον θρυλικό τοίχο, ίσως τη πιο δημοφιλή και αγαπημένη ομαδική δοκιμασία παικτών και τηλεθεατών αφού εκτός από μαγειρικές ικανότητες απαιτεί και δυνατή φωνή.

Απορία για τον τοίχο όμως δημιουργήθηκε στους Τζιοβάνι Σκαράτζι και στον Αλέξανδρο Συνοδινό και ο λόγος ήταν πως δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν.

Οι τρεις κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος ενημέρωσαν τους παίκτες πως θα πρέπει να χωριστούν σε δύο ομάδες και να ετοιμάσουν τρία πιάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό.

Μέλι «έσταξε» ξανά η Μαρίνα Ντεμολλάι

Η Μαρίνα Ντεμολλάι έσταξε… μέλι για τον Διονύση Σαρακίνη λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ομαδική δοκιμασία του τοίχου.

Ο Διονύσης ο οποίος αναδείχθηκε νικητής του τελευταίου Τεστ Δημιουργικότητας είχε κάποια πλεονεκτήματα, ένα εκ των οποίων ήταν να μην πάρει μέρος στην ομαδική δοκιμασία και να περάσει αυτόματα στην τελικά δεκάδα του MasterChef.

Στην περίπτωση που επέλεγε να διαγωνιστεί, μπορούσε να γίνει αρχηγός της μιας ομάδας και να παραχωρήσει αυτό το πλεονέκτημα σε κάποιον συμπαίκτη του.

Επίσης του δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξει αρχηγούς και υπαρχηγούς διαμορφώνοντας εντελώς διαφορετικά τις δυο ομάδες.

Η Μαρίνα έσπευσε να σχολιάσει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα κάνοντας δηλώσεις στην κάμερα του MasterChef 5.

«Περίεργο που ο Διονύσης έχει να διαχειριστεί όλα αυτά τα πλεονεκτήματα. Δεν ξέρω αν χωράνε τόσες πληροφορίες στο μυαλό του» είπε η Μαρίνα και έσταξε… μέλι για τον συμπαίκτη της.

Πώς διαμορφώθηκαν οι νέες ομάδες

Ο Διονύσης Σαρακίνης, επέλεξε τελικά να διαγωνιστεί και να μην ανέβει απευθείας στον εξώστη.

Ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας, ο Διονύσης και επέλεξε να έχει στην ομάδα του τους εξής παίκτες: τον Ιωάννη, τον Αλέξανδρο, τον Νίκο και την Ανούς.

Ο Τζιοβάνι Σκαράτζι  είναι ο αρχηγός της μπλε ομάδας και διάλεξε τον Παναγιώτη, τον Παύλο, τη Λία και τη Μαρίνα.