Ήταν Οκτώβριος του 2013 όταν τρία άκρως περίεργα ζευγάρια εισέβαλλαν στην καθημερινή ζωή του τηλεοπτικού κοινού και κατάφεραν να… μουρμουρίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε έγιναν αγαπημένη συνήθεια. Το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» βγήκε στον «αέρα» του Alpha και κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Από τη Σοφία Πελεκάνου

Το βράδυ της Τετάρτης, στις 21.00 ακριβώς, οι τίτλοι αρχής θα εμφανιστούν ξανά σε ένα επεισόδιο με ξεχωριστή σημασία, καθώς η σειρά συμπληρώνει 500 επεισόδια!

Οι πρωταγωνιστές της σειράς, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Αντώνης Αντωνίου, Σπύρος Τσεκούρας, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Άννα Κουτσαφτίκη, Κλέλια Ρένεση, Μαρία Χάνου και Ελένη Κοκκίδου, μίλησαν στο newsbeast.gr για την αγαπημένη σειρά και εξήγησαν αν τελικά η μουρμούρα μπορεί να είναι κάτι όμορφο ανάμεσα στα ζευγάρια.

Μηνάς και Βούλα: Το ζευγάρι που έκανε τη μουρμούρα το αλατοπίπερο της σχέσης του

Ο αξιαγάπητος Μηνάς, παθαίνει πολλά από την τρελο-Βουλίτσα του και αυτή τη σεζόν όμως αυτό το ζευγάρι ξέρει τα μικρά μυστικά που κρατούν ζωντανό τον έρωτα και… τρέφουν τη Μουρμούρα.

– 500 επεισόδια «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Πώς είναι να είσαι «κομμάτι» μιας τέτοιας σειράς που έχει αγαπηθεί από το κοινό από το πρώτο επεισόδιο;

Αντώνης Αντωνίου: Από το πρώτο μέχρι το 500 και μέχρι όπου φτάσει η Μουρμούρα είμαι υπερήφανος που συμμετέχω στο καλύτερο σήριαλ των τελευταίων 8 χρόνων.

Ελένη Κοκκίδου: Είναι απίστευτο ότι φτάσαμε ως εδώ. Κανείς μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι θα ζήσουμε επτά χρόνια «αγκαλιά» με αυτούς ους ανθρώπους στη ζωή μας. Και λέω ανθρώπους και όχι ρόλους, γιατί για μένα, η Βούλα, είναι κομμάτι του εαυτού μου και πια είναι άνθρωπός μου!

– Τι εύχεστε για την συνέχεια της σειράς;

Αντώνης Αντωνίου: Να συνεχίσει όσο αντέξουμε κρατώντας όπως πάντα ψηλά την ποιότητα τόσο σε σκηνοθετικό σεναριακό και ερμηνευτικό επίπεδο.

Ελένη Κοκκίδου: Εύχομαι να τα χιλιάσει!

– Τελικά η «Μουρμούρα» είναι καλό πράγμα; Χρειάζεται ανάμεσα στα ζευγάρια; 

Αντώνης Αντωνίου: Αν η αγάπη, ο σεβασμός, η κατανόηση υπάρχουν σε ένα ζευγάρι, σε μια οικογένεια τότε ίσως η Μουρμούρα να είναι το αλατοπίπερο.

Ελένη Κοκκίδου: Αν έχει τη μορφή του ερωτικού παιχνιδιού, είναι απαραίτητη. Γιατί από κάτω, υπάρχει αγάπη και μόνο αγάπη.

Ηλίας και Καίτη: Η μουρμούρα υπάρχει στις σωστές δόσεις και προκαλεί εκπλήξεις στην σχέση τους

Ο «τυφώνας Καίτη» μπήκε δυναμικά στη ζωή του Ηλία και έβαλε τη ζωή του σε νέα φάση. Εκπλήξεις και απίθανες καταστάσεις γέμισαν την καθημερινότητα του Κυρ-Ηλία και για όλα φταίει μια πανέμορφη Πυργιώτισσα.

– 500 επεισόδια «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Πώς είναι να είσαι «κομμάτι» μιας τέτοιας σειράς που έχει αγαπηθεί από το κοινό από το πρώτο επεισόδιο;

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Υπερήφανος και συγκινημένος που ανήκω σε αυτήν την ιδιαίτερη σειρά που συγκινεί και ψυχαγωγεί 8 χρόνια το κοινό της.

Κλέλια Ρένεση: Μεγάλη χαρά και τεράστια ευθύνη μαζί! Όταν μια τηλεοπτική σειρά έχει κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αισθάνεσαι αναπόφευκτα ότι είναι μια αναγκαιότητα, μια προτίμηση συνειδητή ( πράγμα σπάνιο στις μέρες μας που η σκόνη του χρόνου τα σκεπάζει όλα). 500 επεισόδια αυτοτελών ιστοριών ανάμεσα σε 4 ζευγάρια , που σε κάθε ένα απ αυτά, δίνονται μικρά ή μεγάλα κομμάτια σχηματισμού της σχέσης τους , δεν είναι μια εύκολη ιστορία.. προπάντων για τους σεναριογράφους! Αυτοί είναι κυρίως που κρατούν την Μουρμούρα ζωντανή, με παλμό και φλόγα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια φρεσκοπροβαλλόμενη σειρά, και από όλη την υπόλοιπη ομάδα βεβαίως. χαίρομαι μεσα απ την καρδιά μου που είμαι κομμάτι αυτής της οικογένειας, και που κατάφερα με την βοήθεια του περιβάλλοντος αυτού να ενταχθώ και να ταιριάξω στο κόνσεπτ.

– Τι εύχεστε για την συνέχεια της σειράς;

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Εύχομαι τα 500 επεισόδια να χιλιάσουν κρατώντας πάντα ψηλά την αισθητική που χαρακτηρίζει τη σειρά.

Κλέλια Ρένεση: Άλλα 500! ( ή όσα  κεριά της θέλουν να καούν!) με υγεία, κέφι, ζεστασιά και στοργή να συνεχίζει να κρατάει συντροφιά στον κόσμο που την ζητάει!

– Τελικά η «Μουρμούρα» είναι καλό πράγμα; Χρειάζεται ανάμεσα στα ζευγάρια; 

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Σε σωστές δόσεις σώζει ένα ζευγάρι από την πλήξη.

Κλέλια Ρένεση: Δεν υπάρχει σχέση χωρίς μουρμούρα, και δεν υπάρχει μουρμούρα χωρίς σχέση. Είναι αυτό το αόρατο σχοινί που σε δένει με τον άλλον πισθάγκωνα και πότε σε τσιτώνει και σε εγκλωβίζει, πότε σε λυτρώνει και σε ανυψώνει. Αν οι άνθρωποι δεν είχαν αυτό το πλάγιο τσαλιμάκι που λέγεται «μουρμούρα» για να εκφράσουν τα παράπονά τους απ τους κοντινούς τους, ο κόσμος των σχέσεων θα ήταν τραγικά μονοδιάστατος και μονόχρωμος και αρκετά προβλέψιμος.  Μουρμουράτε γιατί χανόμαστε!!!

Ξένια και Μπάμπης: Μουρμούρα με δόσεις και άρωμα Θεσσαλονίκης γιατί «σαν την Χαλκιδική δεν έχει»

Τα απολαυστικά καρντάσια της σειράς «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» κρατούν συντροφιά στο κοινό από τη λατρεμένη Θεσσαλονίκη. Μπάμπης και Ξένια μεγαλώνουν την αξιαγάπητη κόρη τους Σοφία ενώ απολαμβάνουν την συμπρωτεύουσα γιατί όπως λέει και ο Μπάμπης «σαν την Χαλκιδική δεν έχει».

– 500 επεισόδια «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Πώς είναι να είσαι «κομμάτι» μιας τέτοιας σειράς που έχει αγαπηθεί από το κοινό από το πρώτο επεισόδιο;

Σπύρος Τσεκούρας: Ευτυχής που είμαι μέρος αυτής της επιτυχημένης σειράς.

Άννα Κουτσαφτίκη: Είμαι βαθιά ευγνώμων, που αποτελώ μέλος της οικογένειας της «μουρμούρας». Είναι μια σειρά, που συνδυάζει υψηλή αισθητική, χιούμορ, και ειλικρινή αγάπη από πλευράς των συντελεστών της. Δεν είναι τυχαίο, ότι είναι η μακροβιότερη κωμική σειρά στην ελληνική τηλεόραση. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή στο γύρισμα ως ηθοποιός και την κάθε στιγμή στην προβολή των επεισοδίων ως τηλεθεατής.

– Τι εύχεστε για την συνέχεια της σειράς;

Σπύρος Τσεκούρας: Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε γέλιο σε δύσκολες περιόδους σαν αυτή που διανύουμε.

Άννα Κουτσαφτίκη: Της εύχομαι να παραμείνει για πάντα νέα και φρέσκια!!

– Τελικά η «Μουρμούρα» είναι καλό πράγμα; Χρειάζεται ανάμεσα στα ζευγάρια; 

Σπύρος Τσεκούρας: Το αλατοπίπερο της σχέσης… «Παν μέτρον άριστον» όμως… Με μέτρο είναι απαραίτητη σε όλες τις σχέσεις.

Άννα Κουτσαφτίκη: Η μουρμούρα ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι, όταν υπάρχει μέσα σε πλαίσια φυσιολογικά, αποτελεί το αλατοπίπερο της σχέσης. Ανανεώνει το τοπίο και χτίζει κώδικες επικοινωνίας και συνύπαρξης.

Άγγελος και Βέλη: Η φρέσκια «ματιά» στις σχέσεις

Το νεαρότερο ζευγάρι της παρέας της «Μουρμούρας» κέρδισαν το κοινό με τη φρεσκάδα τους αλλά και τη τρέλα τους. Μπορεί ο Άγγελος και η Βέλη να μην έχουν βάλει ακόμα στεφάνι και να έχουν παντρευτεί όμως ποιος ξέρει τι θα γίνει στο «λοφτ» τους;

– 500 επεισόδια «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Πώς είναι να είσαι «κομμάτι» μιας τέτοιας σειράς που έχει αγαπηθεί από το κοινό από το πρώτο επεισόδιο;

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» πλέον γράφει ιστορία στην τηλεόραση, η μακροβιότερη σειρά στην Ελληνική τηλεόραση. Αυτό δεν είναι λίγο για έναν ηθοποιό που συμμετέχει σε αυτήν. Η δουλειά μας έχει συνεχώς εναλλαγές, αλλάζεις συνεργάτες, χώρους, είναι πολύ δύσκολο να μείνεις σταθερός σε ποιότητα μπροστά στο κοινό σου. Αυτό το έχει καταφέρει η μουρμούρα και το να είσαι μέρος αυτής προκαλεί τεράστια χαρά και συγκίνηση.

Μαρία Χάνου:  Η σειρά ήταν η προσωπική μου αγαπημένη και ήδη πολύ επιτυχημένη πριν τη δική μου συμμετοχή, γι’ αυτό ένιωσα μεγάλη τιμή και χαρά, όταν συνέβη να γίνω κι εγώ κομμάτι της.

– Τι εύχεστε για την συνέχεια της σειράς;

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: Μακάρι να υπάρξει η διάθεση και η διαύγεια από σεναριογράφους και συντελεστές ώστε η σπίθα και το πάθος να παραμείνει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια ακόμα.

Μαρία Χάνου: Εύχομαι να συνεχίσει να εξελίσσεται και να αγαπιέται από τον κόσμο.

– Τελικά η «Μουρμούρα» είναι καλό πράγμα; Χρειάζεται ανάμεσα στα ζευγάρια; 

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: Η μόνη καλή και αποδεκτή μουρμούρα ανάμεσα στα ζευγάρια είναι όταν μεταξύ των δύο υπάρχει μια τηλεόραση που παίζει τη μουρμούρα.

Μαρία Χάνου: Η μουρμούρα δεν είναι πάντα ευχάριστη, είναι επακόλουθο ενός δυσάρεστου συναισθήματος που μπορεί να νιώθει κάποιος, σημασία όμως έχει να μη χάνεται η επικοινωνία και το χιούμορ μεταξύ του ζευγαριού.