Ένα startup έχει τον τρόπο να βρίσκει το άλλο μισό του καθενός εμφυτεύοντας νανο-ρομπότ στα κρανία των ανθρώπων.

Μόνο που τα πράγματα θα αποδειχθούν απείρως πιο περίπλοκα από αυτό. Αυτή είναι η σύνοψη του υπέροχου «Osmosis», μιας γαλλικής σειράς 8 επεισοδίων των 45 λεπτών που μας μεταφέρει στο Παρίσι του κοντινού μέλλοντος για να μας πει πώς θα είναι ο έρωτας σε λίγο καιρό.

Είναι σαν να βλέπεις επεισόδιο του «Black Mirror» με αγάπη στην υψηλή βιοτεχνολογία, στο οποίο παρελαύνουν όλοι οι τεχνολογικοί φόβοι του ανθρώπου. Αλλά και το δίκαιο ερώτημα από τι αποτελείται τελικά ο έρωτας, η ίδια η ανθρώπινη έλξη.

Οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν αλλάξει τον κόσμο μας και στη σειρά δύο ιδιοφυή αδέρφια φτάνουν το πράγμα ακόμα πιο μακριά, κάνοντας την εύρεση συντρόφου απλό εξαγόμενο ενός αλγόριθμου τεχνητής νοημοσύνης.

Έχοντας σκέψεις και συναισθήματα ως data, η εφαρμογή υπόσχεται «το τέλειο ταίρι με 100% ακρίβεια». Μόνο που ο έρωτας αψηφά προφανώς τη λογική.

Αλλά ταυτοχρόνως υπάρχει κι ένα τίμημα όταν αφήνεις ένα μηχάνημα να αποφασίσει ποιον θα αγαπήσεις, επιτρέποντάς του μάλιστα να αποκτήσει πρόσβαση στις πιο μύχιες σκέψεις σου.

Δυνατές ερμηνείες, στιβαρή πλοκή και ιδιαιτέρως ατμοσφαιρική σκηνοθεσία συναπαρτίζουν το μικρό γαλλικό διαμαντάκι που ανέβηκε στην πλατφόρμα τον Μάρτιο για να μας μιλήσει για την τεχνολογική δυστοπία που σκαρώνουμε εν αγνοία μας και θα τη βρούμε αναμφίβολα μπροστά μας…