Το αφιέρωμα του National Geographic Channel «The 80s» που έκανε πρεμιέρα στις 12 Μαΐου, συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Δείτε τις στιγμές τα πρόσωπα και τα γεγονότα της δεκαετίας που συγκλόνισαν τον κόσμο!

Έχουμε ήδη δει πώς η δεκαετία του 1980 επηρέασε το σύγχρονο κόσμο, ξεκινώντας από την προσωπική μας διασκέδαση με το Pac-Man, τα Walkman και τα βίντεο σωματικής άσκησης. Στη συνέχεια απολαύσαμε τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές και ξαναζήσαμε τα πιο διάσημα και αμφιλεγόμενα παιχνίδια της δεκαετίας, θαυμάζοντας τους παίκτες που όχι μόνο καθόρισαν το ποδόσφαιρό της δεκαετίας του ’80, αλλά βοήθησαν και στη διαμόρφωση του αθλήματος όπως το ξέρουμε σήμερα.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας 13 Μαΐου, κυριαρχεί η νέα γενιά επιχειρηματιών που αναπτύχθηκε κατά την προεδρία του Reagan στην Αμερική, με σημαντικότερους εκπροσώπους τον Steve Jobs και τον Ted Turner. Στη συνέχεια το αφιέρωμα εστιάζει στις πιο σκοτεινές στιγμές και τις πιο μεγάλες καταστροφές της δεκαετίας, από την έκρηξη του Διαστημικού Λεωφορείου Challenger μέχρι και την καταστροφή του Chernobyl.

Στη συνέχεια του αφιερώματος «The 80s», μας παρουσιάζει την εξέλιξη της διαφήμισης ενώ παράλληλα θα ασχοληθεί με το στυλ και το γκλάμουρ της εποχής, υπό τη μουσική υπόκρουση του απόλυτου pop-icon της δεκαετίας, της Madonna. Η ενότητα «The 80s Greatest» συνεχίζεται με την ανασκόπηση των μεγαλύτερων αθλητικών προσωπικοτήτων της δεκαετίας, όπως Mike Tyson, Ayrton Senna και Martina Navratilova.

Στο επόμενο της Πέμπτης 15ης Μαΐου του «The 80s: The Decade That Made Us», θα δούμε τις στιγμές που άλλαξαν το σύγχρονο κόσμο, από το μότο της Wall Street «Η Απληστία είναι καλό πράγμα!» μέχρι την ανάπτυξη της βιομηχανίας των ναρκωτικών, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σειρά στο «The 80s Greatest» παίρνουν τα αγαπημένα μας gadgets καθώς η εκπομπή ρίχνει τρυφερή ματιά στο πώς η τεχνολογία εκείνης της δεκαετίας καθόρισε όχι μόνο αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε αλλά και το ποιοι ήμασταν.

Τέλος, στις πρεμιέρες της 16ης Μαΐου θα δούμε το διπλό αφιέρωμα του «The 80s: The Decade That Made Us», για το πώς γκρεμίστηκαν κάποιοι «τοίχοι» στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών και πως η αμερικανική pop κουλτούρα απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό στην κατάρρευση του ψυχροπολεμικού κλίματος.

Το μοναδικό αφιέρωμα «The 80s» συνεχίζει στο National Geographic Channel με νέο επεισόδιο κάθε μέρα στις 21:00.
Τα επεισόδια των εκπομπών «The 80s: The Decade That Made Us» και «The 80s Greatest», μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και σε επανάληψη από τις 14 μέχρι τις 16 Μαΐου στις 23:00 και 00:00 αντίστοιχα. Επίσης, όλα τα επεισόδια του αφιερώματος «The 80s» θα προβληθούν με τη λογική μαραθωνίου το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ώρες προβολής επισκεφθείτε το site: natgeotv.com/gr/the-80s

Το National Geographic Channel προβάλλεται στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω Nova.