Πολύ σύντομη ήταν η χαρά της 19χρονης Κέλσι Μαρτίνοβιτς, που άκουσε την παρουσιάστρια του «Next Top Model» Σάρα Μέρντοχ να ανακοινώνει πως είναι η νικήτρια του παιχνιδιού.

Ακολούθησαν μερικά λεπτά αμηχανίας καθώς η κόρη του Ρούπερτ Μέρντοχ είχε κάνει λάθος και είχε ανακοινώσει λάθος νικήτρια! Το στέμμα προοριζόταν για την 18χρονη Αμάντα Γουέαρ αλλά… το λάθος της παρουσιάστριας την έκανε προς στιγμήν να πιστέψει πως είχε χάσει.

Μόλις κατάλαβαν το λάθος, οι παραγωγοί του σόου στην Αυστραλία αναζητούσαν τρόπο να επανορθώσουν ενώ η Σάρα Μέρντοχ παραλίγο να ξεσπάσει σε κλάματα. «Δεν ξέρω τι να πω! Νιώθω άρρωστη με αυτό που έγινε», ήταν οι πρωτες λέξεις που κατόρθωσε να αρθρώσει η παρουσιάστρια ενώπιον των 2.000 θεατών που ήταν παρόντες την ώρα του τελικού. «Λυπάμαι πολύ. Θεέ μου, δεν ξέρω τι να πω! Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις ζωντανό πρόγραμμα, είναι τρελό, τρελό, τρελό!», ψέλλιζε. 

Ο εμπορικός διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου Foxtel απέδωσε το λάθος σε πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των σκηνοθετών στο κοντρόλ και της Μέρντοχ, που βρισκόταν στο πλατό απορρίπτοντας πως το περιστατικό «στήθηκε» ως διαφημιστικό κόλπο.

Η χαρά και η επικράτηση της Μαρτίνοβιτς στο αυστραλιανό «Next Top Model» κράτησε λίγο αλλά το λάθος δεν την έβλαψε και πολύ: για να επανορθώσει, το Foxtel της προσέφερε σχεδόν 20.000 δολάρια και ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Δείτε το video