Για τις δυσκολίες που έχει το επάγγελμα του δημοσιογράφου αλλά και τις αμοιβές των ανθρώπων της τηλεόρασης μίλησε στο περιοδικό «Celebrity» η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναφερόμενη στο επάγγελμα του δημοσιογράφου, η παρουσιάστρια αναφέρει στο περιοδικό:

«Είναι σαφώς απαξιωμένος ο κλάδος μας και σε αυτό φταίνε κάποιοι επαγγελματίες που δεν πρόλαβαν, δεν ήθελαν, να καθαρίσουν τους σκάρτους ανάμεσά μας. Θα γίνει μοιραία. Εγώ τη λατρεύω αυτή την εποχή στη βάση της γιατί πέφτουν οι μάσκες… Μπορεί να πιάσεις πάτο -κι εγώ προσωπικά έχω πιάσει πάτο και μάλιστα στις καλές εποχές για το επάγγελμα- αλλά μετά μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας».

«Πληρωνόμαστε περισσότερο απ’ ό,τι ο μέσος Έλληνας. Τουλάχιστον εγώ δεν ανήκω στην κατηγορία των δημοσιογράφων που έπαιρναν υπέρογκες αμοιβές. Δ λέω πως δεν πληρώθηκα καλά, πληρώθηκα καλά αλλά για τα δικά μου standards. Υπάρχουν όμως συνάδελφοι που παίρνουν περισσότερα όπως και η πλειοψηφία που παίρνουν λιγότερα», λέει αναφερόμενη στις αμοιβές των ανθρώπων της τηλεόρασης και τονίζει:

«Η τηλεόραση έχει ένα τρελό αντίτιμο. Έχει μια απίστευτη έκθεση, ένα ανελέητο κυνηγητό από οποιονδήποτε, μια μεγάλη φθορά ψυχής και ένα αμετάκλητο αύριο. Δηλαδή στην απόλυση το μέλλον είναι τρομερά δύσκολο».

Όσο για το πώς και σε τί βαθμό την έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; «Κάποια στιγμή -όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες- είχα αγοράσει ένα πιο μεγάλο αυτοκίνητο, αλλά λίγο πριν ξεκινήσει η κρίση φρόντισα να το αντικαταστήσω με ένα πιο μικρό», ανέφερε.