Οι Έλληνες αποδεικνύονται ιδιαίτερα επιρρεπείς στη μαγειρική με παρέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά μέσο όρο η παραγωγή του «Κάτι ψήνεται» δέχεται 200-300 έγκυρες αιτήσεις στις πόλεις εκτός Αθηνών και στα νησιά που επισκέπτεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ρόδο, από την πρώτη μέρα που προβλήθηκε το τρέιλερ συμμετοχής για τους Ροδίτες, ήρθαν 120 αιτήσεις ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες από Βόλο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Πάτρα έχουν σερβίρει γευστικότατα εδέσματα, όπως δημοσιεύει το Tv Zapping.

Τι είναι αυτό, όμως, που κάνει την παραγωγή να επιλέξει κάθε φορά τη μαγική πεντάδα; Τρία χρόνια μετά από την έναρξη της εκπομπής, το βασικό κριτήριο για την τελική επιλογή των συμμετεχόντων παραμένει… η καλή διάθεση καθώς θέλει πολύ θετική διάθεση και γερή δόση χιούμορ για να μαγειρέψεις, να ανοίξεις το σπίτι σου και να κριθείς από 4 αγνώστους!

Συνήθως αυτοί που αποκτούν προβάδισμα είναι άτομα έξω καρδιά που επιδιώκουν γενικά και στη ζωή τους τις νέες γνωριμίες αλλά λατρεύουν και την μαγειρική. Δεν είναι τυχαίο το ότι έχουν δημιουργηθεί πολύ δυνατές φιλίες μέσα από την εκπομπή που διατηρούνται ακόμα και σήμερα.