Η «βιομηχανία της μαντείας» μπήκε στο… μικροσκόπιο της εκπομπής «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, που μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (1/12) από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha.

Αναζητήθηκαν απαντήσεις μέσα από διάφορες τεχνικές και μια από αυτές ήταν και η «αβγομαντεία». Ο Αντώνης Σρόιτερ επισκέφθηκε μια γυναίκα που θα έκανε «αβγομαντεία». Αρχικά, του ζήτησε να διαλέξει ένα αβγό. «Δεν θα τσουγκρίσουμε;», είπε. «Δεν είναι Πάσχα», του απάντησε η μάντισσα. «Δεν είναι βρασμένο», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος και η γυναίκα του διευκρίνισε πως είναι ωμό.

«Το αβγό θα το σπάσουμε, αλλά πριν θα το καθαρίσουμε από τις “ενέργειες” των χεριών που το έπιασαν νωρίτερα και θα το προετοιμάσουμε, για να μας πει όσα έχει να μας πει». Εξήγησε, δε, πως είναι μια τεχνική, που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη κι έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Έπειτα ακούμπησε το αβγό στη φλόγα ενός κεριού, λέγοντας πως «η φωτιά καθαρίζει (σ.σ. την αρνητική ενέργεια)» κι ακολούθως άρχισε να λέει το «Πάτερ Ημών».

Στη συνέχεια πέρασε το αβγό γύρω από τον Αντώνη Σρόιτερ. «Θα περάσω το αβγό γύρω από την αύρα σου, έτσι ώστε να πάρω οτιδήποτε αρνητικό σε πλήττει αυτή την ώρα.

Η απορία του Αντώνη Σρόιτερ ήταν αν αυτά τα αβγά τρώγονται στη συνέχεια και πήρε την απάντηση: «Αυτά τα αβγά τα πετάμε, δεν θέλουμε την αρνητική ενέργεια που μάζεψαν». «Είναι μια χαρά το αβγό σου», του είπε, αφού το άνοιξε. «Θα είχε μαύρα στίγματα ο κρόκος», του είπε σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. «Το αβγό ταυτίζεται μαζί σου τη στιγμή που το περνάμε από την αύρα σου», συμπλήρωσε.

Το Κουρσούμ που «σπάει» το «κακό μάτι»

Μια άλλη τεχνική είναι το Κουρσούμ. «Είναι “μολυβομαντεία”», εξήγησε σε δημοσιογράφο της εκπομπής η γυναίκα που θα παρουσίαζε τη διαδικασία, εξηγώντας πως πραγματοποιείται για να «σπάσει» το «κακό μάτι». «Αυτή η μορφή μαντείας προέρχεται από την Τουρκία», σημείωσε.

Γέμισε ένα μπολ με νερό βρύσης, έβαλε δενδρολίβανο «για προστασία», έλιωσε το μολύβι και διάβασε μια συγκεκριμένη προσευχή. Παράλληλα, σκέπασε τη δημοσιογράφο μ’ ένα μαντήλι, για να «καθαρίσει» την ενέργειά της κι έπειτα τη «σταύρωσε». Της είπε, δε, πως από τον τρόπο με τον οποίο απλώθηκε το Κουρσούμ στο νερό είδε τα εξής: «Έχεις πολύ μάτι, πολλή γλωσσοφαγιά κι έχουν δημιουργηθεί πολλά εμπόδια είτε στην οικογένειά σου, είτε στα οικονομικά σου, είτε στα επαγγελματικά σου». Τέλος, πήρε το Κουρσούμ το τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί, όπου είχε γραμμένη μια προσευχή από το Κοράνι «αποκλειστικά γι’ αυτό» και το έδωσε στη δημοσιογράφο, για να το βάλει για προστασία πίσω από την πόρτα του σπιτιού της.