Υπολογίζεται ότι έχει στη τράπεζα περισσότερα από 120 εκατομμύρια λίρες, έχει πουλήσει 250 εκατομμύρια άλμπουμ, την τροπαιοθήκη του κοσμούν επτά Grammy…

Κι όμως ο Φιλ Κόλινς, ο πρώην frontman των Genesis αισθάνεται μοναξιά, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ και παλεύει καθημερινά για να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Μετά το τέλος και του τρίτου του γάμου όπου η πρώην σύζυγός του μετακόμισε χιλιόμετρα μακριά, στο Μαϊάμι, μαζί με τα μικρότερα, από τα πέντε του παιδιά, η ζωή του τραγουδιστή πήρε την κατιούσα.

Ο 63χρονος πλέον βυθίζεται στην κατάθλιψη, ταλαιπωρείται από οξεία παγκρεατίτιδα ενώ ο τένοντας του αριστερού του χεριού έχει αχρηστευτεί από τη μακροχρόνια ενασχόλησή του με τα ντραμς…

«Εχω παντρευτεί τρεις φορές και έχω πέντε παιδιά-δεν ζω μαζί με καμία από τις γυναίκες μου ή με κάποιο από τα παιδιά μου. Αυτό είναι λυπηρό», εξομολογείται στην Mirror.

Σήμερα ο Κόλινς μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης, Ελβετίας και Μαϊάμι προκειμένου να είναι κοντά στα παιδιά του.

«Η διαδικασία της απόσυρσης, της σύναξης ξεκίνησε το 2004 όταν γεννήθηκε ο γιος μου Μάθιου. Δεν χρειάζομαι άλλον έναν χρυσό δίσκο ή ικανοποίηση…Αργότερα όμως προέκυψαν διάφορα πράγματα που δε μπορούσα να ελέγξω. Μετακόμισαν όλοι στο Μαϊάμι και ξαφνικά βγήκα στη σύνταξη και δεν έχω τα παιδιά μου μαζί μου. Ετσι, το πρωί ανοίγω ένα μπουκάλι και βλέπω κρίκετ. Πρέπει να έχεις έναν λόγο για να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι… Ο γιατρός μου μου λέει ‘μπορώ να σε βοηθήσω να κόψεις το ποτό, αλλά δε μπορώ να σου δώσω ένα λόγο για να σηκώνεσαι’…», καταλήγει.