Τον Ιανουάριο θα αρχίσει την αποστολή των εμβολίων της κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Novavax, υπό την προϋπόθεση της έγκρισής του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ανακοίνωσε με email της η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του EMA συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα (20/12) με θέμα την έγκριση του εμβολίου της Novavax, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συμβόλαιο της Κομισιόν με τη Novavax για 200 εκατ. δόσεις εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνάψει συμβόλαιο με τη Novavax για την προαγορά 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού, μόλις αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Το ΑΠΕ ΜΠΕ κάνει λόγο για το έβδομο συμβόλαιο που έχει συνάψει η Κομισιόν με φαρμακευτική εταιρεία για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο κατά της COVID-19. Ειδικότερα, βάσει αυτού του συμβολαίου, τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα μπορούν να αγοράσουν έως και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας, με δυνατότητα επιλογής 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων κατά τη διάρκεια του 2021, 2022 και 2023, αφού αναθεωρηθούν και εγκριθούν από τον EMA ως ασφαλή και αποτελεσματικά.

Το συμβόλαιο με τη Novavax συμπληρώνει το ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων με την AstraZenecaSanofi-GSKJanssen Pharmaceutica NVBioNtech-PfizerCureVacModerna και τις ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με τη Valneva.